Wpis z mikrobloga

Twórczość S.Kinga?

-hehe to główny bohater, jest pisarzem/artystą tak jak ja
-se mieszka w dupogrzmotach małych W STANIE MAINE, gdzie wszyscy są #!$%@? wieśniakami, oprócz głównego bohatera i jego rodzinki/pszyjaciół
-każdy #!$%@? wieśniak jest ważny, więc musimy czytać przez 50 stron o traumie dżona korniszona z dzieciństwa, kiedy był świadkiem jak jego pradziadek utonął w gnojówce po pijaku
-uuuuu uuuuu zaraz się stanie coś strasznego, a nie, jeszcze 30 stron opisu jak dwa stare pierdziele kupujo wóde i płaczo że za eisenhowera było lepij
-UGA BUGA #!$%@? inba się zaczyna, wieśniaki zdychajo szybciej niż twój stary cię robił
-a i jeszcze 60 stron opisu jak dżon korniszon zdycha i widzi swojego pradziadka trenującego nurkowanie w gnojówce
-główny bohater stara się #!$%@?ć z dupogrzmotów ze swoją rodzinką tudzież losową lochą i losowym guwniakiem
-spotyka WIELKIE ZUO, które siało #!$%@? wśród wieśniaków i je załatwia (rzadko) albo przed nim #!$%@? (często)
-co to właściwie jest i skąd się wzięło? NIGDY SIĘ #!$%@? NIE DOWIESZ, bo pan autor na tym etapie pisania spada pod biurko #!$%@? jak ruski szpadel
-ale w końcu trzeźwieje i pisze obligatoryjny hepi end, gdzie główny bohater i jego przydupasy weseli i uśmiechnięci odjeżdżają w kierunku zachodzącego słonia
-KONIEC
#stephenking #ksiazki #pasta #heheszki
Niski_Manlet - Twórczość S.Kinga?

-hehe to główny bohater, jest pisarzem/artystą t...

źródło: comment_1608747350dIpeHHP77S3WfX3I1EXvGm.jpg

Pobierz
  • 93
  • Odpowiedz
@Niski_Manlet: Twój opis to wypisz, wymaluj "Outsider" Kinga. #!$%@?, na wakacje jechałem to kupiłem na lotnisku, 40 zł poszło w #!$%@? i cała książka też w #!$%@?. Kreowanie ciężkiej atmosfery, wręcz detektywistyczny thriller, a na końcu go #!$%@? zastrzelili i #!$%@? i już...
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@matkaPewnegoMirka: Toż to pasta.
@Niski_Manlet: King - z każdą kolejną książką jest coraz gorzej. Przynajmniej ja mam takie wrażenie. Już nie chodzi o powielany schemat - taki ma styl konstruowania powieści - ale każdej kolejnej książce po prostu brak pomysłu na siebie, szczególnie, jak tu słusznie wszyscy zauważyli, na zakończenie. Ostatnia jaką przeczytałem w całości to bodaj Przebudzenie, no litości, bajka o elektrycznych mrówkach. I oczywiście ćpaniu.
Nadal jednak w
  • Odpowiedz
@smierdakow: nie ma nic gorszego u Kinga jak budowanie powoli całego klimatu i otoczenia, back story kazdej postaci w milionie dygresji a potem to wszustko na nic bo zakończenie jest ujowe

@spanko: Outsider, fajny klimat budowanie napięcia przez 400 stron, wielka tajemnica, #!$%@? zakończenie z dupy nabiłi go na widły i podpalili, serio?
  • Odpowiedz
@Niski_Manlet: książki Kinga dla literatury są tym czym jest disco polo dla muzyki. Takie prostackie przytupanki dla motłochu. Ludzie myślą, że jak czytają książki to już są yntelygentami, tylko że liczy się jeszcze co czytasz xD dreszczowce Kinga to taka sama makulatura co 50 twarzy Greya. Zawsze jak słyszę, że ktoś uwielbia książki to tylko czekam aż mi powie, że jego ulubieni autorzy to Mróz, Rowling i King xD
  • Odpowiedz
  • 15
@pianinka Wszystkie komentarze przeglądałem. Byłem przekonany że nikt o wielkim marszu nie wspomni... Widząc, że suwak zbliża się do końca strony jak #!$%@? stukostrach... Jakże się myliłem...

Wielki Marsz najlepsze dzieło Kinga jakie miałem okazję przeczytać. Jeszcze palec wychodzący z umywalki z jednego ze zbiorów zapadł mi w pamięć oraz klimat z Carrie.
  • Odpowiedz
@wcfilmowe: nie ma nic złego w czytaniu powieści dla rozrywki, a King nie aspirował nigdy do miana kultury wyższej XD Lśnienie, Carrie, To, Miasteczko Salem to klasyka gatunku, tak samo jak pierwsze American Pie jest klasykiem (i było czymś przełomowym w '99) dla kina młodzieżowego. ale na ch*j ci odpisuje to nie wiem XD

@Niski_Manlet: dużo od niego przeczytałem, pasta to prawda, z tym ze jak nie emeryci rozmawiający o
  • Odpowiedz
@Niski_Manlet: zakończenie "To" sprawia, że się denerwuje, jak sobie przypomnę. Super budowanie napięcia, postaci, zastanawia Cię czym jest ten stwór. Tak, dokładnie tak jak mogłeś przewidzieć TO PAJĄK Z INNEGO WYMIARU! (°°
  • Odpowiedz