Aktywne Wpisy

Lesny_Boruta +416
Poszedlem sobie na foodtrucki ze znajomymi w #czestochowa Patrzę, kamper "Woki Tłoki" sprzedaje sajgonki po 4zł - mówię wezmę ze 2 na przegryzkę. Niby człowie wiedzioł, ale się łudził. Pytam z czym - z warzywami. Myślę dobra, przeżyję, za tę cenę w foodtrucku to się mięsa nie spodziewałem. Pan mówi 9zł. - bo talerzyk ze zdjęcia złotówkę. Pyta czy sos słodkie chili chcę. 3zł xD. Razem 12zł. Ale jedno podziwiam, jaka to
źródło: temp_file6255030584212211812
Pobierz
Xefirex +2
Mireczki jaki kupić samochód żeby podkreślić swój status. Chodzi o to aby faceci się oglądali za tym samochodem jak przejeżdza na ulicy, a dziewczyny same wskakiwały do środka samochodu. Budżet 100-150 tys. zł.
#motoryzacja #mechanikasamochodowa #mechanika #samochody
#motoryzacja #mechanikasamochodowa #mechanika #samochody

Piszę z pytaniem jako laik który o programowaniu gier wie bardzo mało.
Powtarzacie, że doświadczonemu developerowi bardzo łatwo zmienić firmę po pracy w takim CDPR (via afera z crunchem) ale czy praca w takich firmach jako "developer" nie jest właśnie problemem?
Jak pracują ci "developerzy"? Czy to nie wygląda tak, że developer dostaje toola od teamu wytwarzającego silnik i wyklikiwuje questy a samych programistów od silnika jest znacznie mniej niż tych od np. przenoszenia scenariusza do gry w postaci questów? Bo jeśli jest tak jak myślę, to taki pracownik dla np EA jest bezwartościowy bo nie zna tooli do np. Frostbite (Coś ala CMSy jak Wordpress, Shopify czy inny Sitecore) i te lata w CDPR w zasadzie nic nie znaczą od strony technicznej dla przyszłego pracodawcy.
Trudno mi jest sobie wyobrazić sytuację, że każdy pracownik w CDPR to programista i siadając do questa w grze pierwsze co ropi odpala IDE by napisać parę linijek kodu w C++.
Jak to wygląda naprawdę? Czy jest tak jak myślę? Dzięki za wszelkie linki i komentarze
Nie.
@szmichal: dobra rekrutacja polega na tym, że ocenia się możliwość przystosowania pracownika do nowych warunków.
Wg ciebie lepszy jest pracownik przychodzący z innej gałęzi programowania, też nieznający Frostbite czy nieznający Frostbite, ale mający duże doświadczenie w game devie?
Neurochirurg pewnie szybciej wytnie/zoperuje nerkę niż internista.
Ja sam mając większe doświadczenie tylko z silnikami Unreala, w tydzień zrobiłem poziom do Wiedźmina 2, a dokumentacji do ich silnika prawie
@LoneRanger, @joolekk z chęcią bym poczytał z grubsza wygląda tworzenie gier od strony silnika a potem takich "tooli" w takim ubisofcie, EA od strony technicznej (wiem, że np. EA miała swoją implementacje niektórych podstawowych funkcji w C++, do znalezienia na GH). Znacie jakieś miejsca w necie związane z tym tematem?
Odnośnie przykładu z lataniem: zespół nie musi czekać. Weź pod