Podatek od smartfonów uderzy we wszystkich: w społeczeństwo, bo ceny pójdą w górę i w polskich przedsiębiorców, którzy zajmują się importem i dystrybucją sprzętu. Korzyści dla artystów będą iluzoryczne. Co więcej, przepisy dotyczące opłaty reprograficznej są niezgodne z prawem.
– mówi Andrzej Przybyło, Prezes Zarządu AB, największego w Polsce i regionie CEE dystrybutora elektroniki.
@Tumurochir: pomysłodawcy wprowadzenia tego podatku na bank kierowali się interesem artystów i na pewno obchodzi ich to czy taki twór będzie zgodny z prawem (╭☞σ͜ʖσ)╭☞
Wołam zainteresowanych z byłej listy Niskie Składki. IrvinTalvanen usunął listę z mirkolist, ale poniższe anony chciały być wołane więc wołam.
Nazwa listy jest powiązana z grupą facebookową i Stowarzyszeniem, ale lista dotyczyć będzie znalezisk i wpisów wolnościowych i politycznych. Jeśli ktoś chce być wołany do ciekawych znalezisk o tematyce wolnościowej, a także do innych tematów, które będą miały za zadanie promocję wolnościowców, a nie będą stricte powiązane z polityką, czyli mowa tutaj na przykład o jakiejś patriotycznej oddolnej akcji, albo obronie RiGCzowej osoby przed hejtem to niech da znać.
@Tumurochir ten podatek to zwykle złodziejstwo i bandyctwo a zaiks to już od wielu lat organizacja nie mająca żadnego sensu i powinna zostać zlikwidowana
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak po tylu miesiącach totalnej suszy nie byliśmy gotowi na kilka dni deszczu? Przecież wszystkie rzeki w Polsce miały najmniejszy poziom od lat. Straszyli, ryby zdychały a teraz nagle powodzie? #powodz #susza #wisla #odra
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
– mówi Andrzej Przybyło, Prezes Zarządu AB, największego w Polsce i regionie CEE dystrybutora elektroniki.
#gospodarka #podatki #technologia #bekazpisu #niskieskladki
IrvinTalvanen usunął listę z mirkolist, ale poniższe anony chciały być wołane więc wołam.
Nazwa listy jest powiązana z grupą facebookową i Stowarzyszeniem, ale lista dotyczyć będzie znalezisk i wpisów wolnościowych i politycznych.
Jeśli ktoś chce być wołany do ciekawych znalezisk o tematyce wolnościowej, a także do innych tematów, które będą miały za zadanie promocję wolnościowców, a nie będą stricte powiązane z polityką, czyli mowa tutaj na przykład o jakiejś patriotycznej oddolnej akcji, albo obronie RiGCzowej osoby przed hejtem to niech da znać.
Nie
Ale tak czy siak, nie powinienem kombinować w tym kraju z dykty.