Aktywne Wpisy
m__b +250
Wykopowicze,
jak z pewnoscia zauwazyliscie, od godziny 11:29 korzystanie z serwisu Wykop.pl nie bylo mozliwe.
Dzialania majace na celu przywrocenie dzialania serwisu podjelismy niezwlocznie po pojawieniu sie awarii. Juz w pierwszych minutach udalo nam sie potwierdzic, ze problem wystapil z uwagi na bledne dzialanie pracownikow naszego dostawcy serwerow.
Pomimo natychmiastowego zgloszenia problemu u dostawcy, na naprawe bledu czekalismy az do tego momentu. Serwis zostal przywrocony, obecnie trwaja prace porzadkowe. Zespol techniczny analizuje
jak z pewnoscia zauwazyliscie, od godziny 11:29 korzystanie z serwisu Wykop.pl nie bylo mozliwe.
Dzialania majace na celu przywrocenie dzialania serwisu podjelismy niezwlocznie po pojawieniu sie awarii. Juz w pierwszych minutach udalo nam sie potwierdzic, ze problem wystapil z uwagi na bledne dzialanie pracownikow naszego dostawcy serwerow.
Pomimo natychmiastowego zgloszenia problemu u dostawcy, na naprawe bledu czekalismy az do tego momentu. Serwis zostal przywrocony, obecnie trwaja prace porzadkowe. Zespol techniczny analizuje
AlienFromWenus +17
Zastanawia mnie, czemu niebiescy są tacy... pospolici i nijacy, nie wyróżniają się wśród innych niebieskich praktycznie niczym. Fajne przygody, zajęcia, ruch, zabawa? Eee po co, na co to komu? Ale za to na apkach randkowych wypisują, czego by w łóżku nie zrobili (po pięciu minutach pisania xD). Zero oryginalności, każdy z nich myśli że jak zaproponuje lasce seks to ona rzuci się na niego i polecą w ONS. A po setkach takich
@g0dl1ke: Ugadałem tak, że miałem 50% wkładu własnego, a resztę wyłożył banki. Tak Cię to dziwi? To wejdź troszkę w drobny biznes.
@pokustnik: to wziąłeś kredyt a nie leasing, a samochód zamortyzowałeś w ŚT. Powtarzam, nie ma prawnej możliwości wzięcia tak starego pojazdu w leasing XD
Chłop co podstawowych sposobów finansowania nie rozróżnia prowadzi firmę XD Ajentem żabki jesteś? Bo chyba tylko tam taki poziom przedsiębiorców jest XD
Niemniej czym się to dla mnie de facto różni? Koszty, jak policzyłem, te same. Nazwa najwyżej inna. Jaka jest różnica z punktu PRAKTYCZNEGO? xD
@pokustnik: taka, że leasing możesz mieć na 101%. Taka, że ostatnią fakturę wykupową ustaloną na 1% nie wrzucasz w koszty i nie musisz płacić VAT przy sprzedaży pojazdu, a po 6 miesiącach od wykupu w sumie to nawet nie płacisz dochodowego.
Bez prowadzenia kilometrówki wrzucasz 50% VAT w koszty, resztę wrzucasz w koszty w całości (nie dotyczy limit 75% KUP). Także leasing jest w
Mam to co mam. I radzę sobie jak mogę. W tych ciężkich czasach. I daję pensję trzem dziewczynom. 3. Tyle osób utrzymuję. Je i ich rodziny. A Ty co możesz o sobie powiedzieć, poza utrzymywaniem własnej rodziny? ( ͡° ͜ʖ
@pokustnik: o, no widzisz powoli dochodzimy do sedna. Masz Mercedesa bo cię stać i tak jak pisałem nie ma w tym nic złego. A jednak wcześniej pisałeś: "Ale wiesz czemu go wziąłem? Aby obniżyć sobie VAT i dochodowy." co nie jest tym prawdziwym usprawiedliweniem. Prawdziwym powodem jest "kupiłem Mercedesa bo chciałem i mnie stać" a nie jakieś
@pokustnik: podoba mi się, jak bank Cię przerobił i wcisnął gównokredyt zamiast leasingu i jeszcze wmówił że to samo XD
Pomimo tego, od trzech wpisów piszesz "per pracowniku", gdzie z naszej dwójki to ty masz mentalność robola, nie mającego zielonego pojęcia jak działają podstawowe sposoby finansowania w firmach XD
Później tacy jak ty przed obiektywem płaczą, że popodpisywali jakieś weksle czy że US
Nic nie odbieram jako atak. Śmieję się z ciebie. Nie masz żadnego doświadczenia w prowadzeni DG, widać to jak #!$%@? w Cyberpanku. Mądrzysz się stasznie, ale to wiedza czysto teoretyczna, którą też posiadam. Obecnie jestem zbyt naćpany i pijany, aby na to odpowiadać.Tak, drobni przedsiębiorcy też czasem się bawią. Nie się tylko cholernymi Januszami. A Tobie mordko polecam
Literka D (rozwój) to natomiast cokolwiek. Nowy regał. Lepsza lodówka z wyższą klasa energetyczności. Dobudówka do
@pokustnik: XDDD
@pokustnik: szkoda zachodu, za dużo mogę zarobić na etacie a na inwestycję wolę giełdę, niech sobie inni wyrywają włosy z głowy a ja tylko liczę dywidendy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czyli jakie konkretnie? Bo chyba ci narkotyki i
@pokustnik: podstawą działalności gospodarczej jest jednak nieryzykowanie własnymi pieniędzmi poprzez dobry biznesplan i wcześniejszy research.
Czy Ty prowadzisz Żabkę, a Twoim ryzykiem własnymi pieniędzmi jest sznur na szyi w postaci weksla który podpisałeś?
Pytam serio, bo
Oni nie kumają ze zysk na jednym pracowniku to może być 200zl a jest on po to żeby samemu nie tracić czasu
Może sam kiedyś zrozumiesz.
I tak, właściciel drobnej firmy może się #!$%@?ć i naćpać.Takie to straszne, nie powinien nigdy firmy prowadzić XD Jakby to na