Gdzie i dlaczego się lepiej żyje? UK czy Holandia? Nie mówie o słynnym 10 ojro i joinciku po pracy tylko w pracy wyspecjalizowanym zawodzie po dobrych studiach.
@mariio123 słuszna zdrowia jest płatna. Idziesz, płacisz i dostajesz zwrot. Ja oceniam na bardzo dobrze. Świadczenia socjalne? Nie wiem, ja dostaję tylko coś na dziecko, za dużo zarabiam by dostawać coś więcej
@mariio123: ja pracowalem w roznych firmach, teraz w duzej firmie farmaceutycznej. zajmuje sie testami aplikacji do badan klinicznych nowych lekow czyli normalnie, testowanie oprogramowania
bruksela jest droga, sam podatek od kupna mieszkania czy domu to 12.5% ja stwierdzilem ze nie stac mnie na bruksele i kupilem kilka km pod miastem
@wykopowy_brukselek: A jak z bezpieczeństwem? Po pandemii zrobilbym sobie typowy citybreak do Brukseli ale chciałbym spędzić tam czas bezpiecznie i wrócić w jednym kawałku. Czego unikać na miejscu?
Nie mówie o słynnym 10 ojro i joinciku po pracy tylko w pracy wyspecjalizowanym zawodzie po dobrych studiach.
#holandia #uk #anglia #emigracja #korpo #korposwiat
Świadczenia socjalne? Nie wiem, ja dostaję tylko coś na dziecko, za dużo zarabiam by dostawać coś więcej
czyli normalnie, testowanie oprogramowania
bruksela jest droga, sam podatek od kupna mieszkania czy domu to 12.5%
ja stwierdzilem ze nie stac mnie na bruksele i kupilem kilka km pod miastem