Aktywne Wpisy
mirkowyzwania +84
Nadszedł czas na podjęcie nowych, szalonych wyzwań! Po roku przerwy wracamy i rozpoczynamy jesienną edycję #mirkowyzwanie!
Warunki uczestnictwa:
- włączona możliwość odbierania prywatnych wiadomości (Prywatność -> Otrzymuj wiadomość od wszystkich)
- brak aktywnego bana
Akcja polega na wybraniu i wykonaniu co najmniej jednego z otrzymanych zadań. Chcąc zapisać do akcji, należy pod tym postem zostawić komentarz (ale nie później niż do 24 października godz. 23:59) potwierdzający chęć uczestnictwa w
Warunki uczestnictwa:
- włączona możliwość odbierania prywatnych wiadomości (Prywatność -> Otrzymuj wiadomość od wszystkich)
- brak aktywnego bana
Akcja polega na wybraniu i wykonaniu co najmniej jednego z otrzymanych zadań. Chcąc zapisać do akcji, należy pod tym postem zostawić komentarz (ale nie później niż do 24 października godz. 23:59) potwierdzający chęć uczestnictwa w
Grash-Varrag-Arushat +276
Dziewczyna mojego ziomka go zdradziła i wysłała mu coś takiego XDD
#logikarozowychpaskow #zwiazki #zdrada #p0lka #tinder
#logikarozowychpaskow #zwiazki #zdrada #p0lka #tinder
Domki dla owadów – czy można myśleć o nich bezkrytycznie?
Chociaż do tej pory brak jest danych wskazujących na pozytywny wpływ takich działań, promuje się domki dla owadów jako główną pomoc w ratowaniu dzikich pszczół. Czy domki dla owadów wspierają ochronę rzadkich i zagrożonych gatunków?
Zapraszam Was do zapoznania się i jeżeli uważacie, że warto - wykopania :)
https://www.wykop.pl/link/5852765/domki-dla-owadow-czy-mozna-myslec-o-nich-bezkrytycznie/
Nie chciałabym też występować, jako kategoryczny przeciwnik domków dla owadów :) Zależy mi na włączeniu krytycznego myślenia. Wskazuję, że brak jest badań, a promuje się je jako główną pomoc dla dzikich pszczół. Stąd zdecydowałam się na formę FAQ rozważającą plusy i minusy. Zapraszam Was do lektury i chętnie poznam Wasze zdanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dziękuję bardzo mirkom: @Radio-Warroza i @Tulkandra za uwagi i podzielenie się swoimi doświadczeniami :)
Będę wołać raz na tydzień/dwa tygodnie.
@wozlow @zebatykocur @Init0 @ktojestkto @asasello @siewcaeddie @jutynq
Tutaj w prosty sposób możesz anulować wołanie do wpisu.
Zaplusuj ten komentarz.
Wczoraj rozmawialiśmy na ten temat
Jakoś w tych czasach Pszczoły mają dylemat
Cz wylecieć z ula, tak jak karze schemat
Czy przeczekać człowieka, siedząc na drzewach
Każda pomoc wnosi coś nowego
A ta od Megachilidae to coś wyjątkowego
Tego nie znajdziecie nigdzie indziej
Tego nie przeczytacie na przyrce
A obserwując tą dziewczynę uratujecie nie jedną pszczelą rodzinę
Komentarz usunięty przez autora
Na podstawie moich dotychczasowych poszukiwań mogę powiedzieć, że nie stwierdziłam żadnego szkodnika upraw rolniczych w domku dla owadów dedykowanego dla błonkówek. Mogą komuś przeszkadzać pszczoły-miesierki,