Aktywne Wpisy
czykoniemnieslysza +934
Kto pamięta tą aferę. Wtedy Polska to była jedna patologia, gdyby nie to, że rok później wszystkie patusy wyjechały do Anglii to bylibyśmy dalej Ukrainą 2.0
#szkola #patologiazmiasta
#szkola #patologiazmiasta
President_Hubert +66
1. Globalne ocieplenie nie istnieje lewaku, przecież dopiero co padał śnieg!
2. Okej, globalne ocieplenie istnieje, ale nie wywołali go ludzie!! Przecież zmiany klimatu są zawsze naturalne, na Grenlandii hodowali cytryny i dlatego tak się nazywa lewaku.
3. Okej, może i zmiany klimatu są wywołane przez ludzi, ale tylko minimalnie!! Przecież więcej dwutlenku węgla generuje wybuch wulkanu niż ludzka działalność, lewaku!!
4. Okej, może i na zmiany klimatu człowiek ma główny efekt, ale przecież nie będzie tak źle!! Oceany nas przecież nie zaleją bo kostka lodu w szklance nie podnosi poziomu wody, a poza tym ja lubię jak jest ciepło!!
5. No dobra może i zmiany klimatu mogą być tragiczne w skutkach, ale przecież ludzka pomysłowość nie zna granic! Na pewno uda nam się temu zaradzić zanim dojdzie do globalnej katastrofy, a jak woda zaleje domy, to przecież można je sprzedać i się wyprowadzić!
6. No dobra, mamy przerąbane. Myślisz, że jak się zakoleguję z jakimiś miliarderem, to pozwoli mi w swoim prywatnym bunkrze przetrwać klimatyczny kataklizm?
Na którym etapie wewnętrznego wyparcia jest twoje lokalne prawactwo? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#zielonyanarchizm #antykapitalizm #globalneocieplenie #zmianyklimatu #neuropa #ekologia #bekazprawakow #bekazfoliarzy
Odwracajac twoje pytanie, czy naprawde uwazasz, ze jezeli Polacy w ramach walki z globalnym ociepleniem teraz zaczeliby plodzic dzieci - tak z dwunastke w statystycznej rodzinie - to wplyw Polski na globalne ocieplenie by sie znaczaco zmniejszyl w nastepnym pokoleniu?
Statystyka działa gdy jest użyta w sposób mądry. Można porównać dwie takie same populacje z uwzględnieniem areału na przykład i wtedy wynik jest miarodajny. Tu nie jest, bo Chiny
Emisje CO2 to budowa drog, linii kolejowych i oczyszczalni sciekow, emisje CO2 to budowa biur w ktorych
@Gaku745: Zmiany klimatu są prawdziwe, ale że lewica nic nie potrafi oprócz nakładania ograniczeń i podatków pod pretekstem "walki z naturą/człowiekiem", mamy podwójnie p--------e.
Mnie zawsze zastanawia, czemu tacy dyskutanci zawsze po stronie cywilizacji rozwiniętych uwzględniają tylko minusy (obżarstwo nazwijmy to ogólnie) a po stronie rozwijających się tylko plusy (niedostatek wszystkiego). W Chinach nikt nie zwraca
@Reiter: Nie jest xD
PRL jest moim poglądom tak samo odległy, jak kapitalistyczny libertarianizm.
Co do niszczenia środowiska przez "socjalistyczne" kraje z XX wieku to zgadzam się, jest to jeden z długiej listy mojej krytyki względem bloku wschodniego - niszczenie środowiska tam było i nie należy się temu żadna pochwała.
Oczywiście nie mówię tu o Polsce, bo tutaj górnictwo to jakiś paradoks i się do płaca do interesu grube milardy.
Problemem nie są fabryki i elektrownie w Europie, czy nawet Amerykach, tylko Indie i Chiny.