Aktywne Wpisy

Nacho_Libre +6
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

PaczeIokinka +10
O znowu zastrzelili kogoś
Ludzie biegają po ulicy jak małpy a potem płacz że nie traktują jak ludzi #usa
Ludzie biegają po ulicy jak małpy a potem płacz że nie traktują jak ludzi #usa

Opis problemu:
Co jakiś czas ekran gaśnie na dosłownie ułamek sekundy (jak mrugnięcie okiem). Występuje to tylko, gdy monitor jest podłączony przez DisplayPort. Po HDMI tego problemu nie ma. Gdy ten sam kabel DP i monitor podłączyłem pod inny komputer, to tam wszystko działa ok. Ewidentnie coś po stronie hardware, lub software mojego komputera.
Występowanie problemu:
W zasadzie w losowych momentach. Czasami raz na kilka minut, a czasami raz na kilka godzin. Obciążenie CPU/GPU nie wpływa na częstotliwość pojawiania się problemu
Co próbowałem robić:
- przywrócenie ustawień fabrycznych monitora
- aktualizacja wszystkich sterowników komputera
- wgranie aktualizacji przez Windows Update
- zmiana kabla na inny
- przeczytanie tony internetu, ale rozwiązania brak..
Sprzęt:
1. Komputer- Lenovo M720q USFF i5-8600T
2. Monitor - Dell U2412M
3. Kabel - Silver Monkey DisplayPort 1.4
Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?
#komputer #komputery #pcmasterrace #serwis #serwispc #elektronika #elektroda #laptop #laptopy #usff @thority: @RARvolt:
@aIkohoIik: A jak sprawdzić, czy to wina portu DP?
@Mecenaso: Ale żeby na 2 kablach było to samo? W dodatku ten sam kabel na innym komputerze nie robi problemów
Komentarz usunięty przez autora
Lista certyfikowantych kabli display port
Dlaczego ważne jest, by mieć certyfikowany kabel DP
a dokładnie kupię ten model:
DisplayPort