Aktywne Wpisy
Wojciech_Wiese +2508
Cześć! Chciałbym Wam podziękować za wsparcie z 2015 na leczenie ratujące moje życie. Teraz zdałem ostatni egzamin i spełniłem swoje marzenie - zostałem lekarzem! Dzięki za Wasze wsparcie! :)
https://wykop.pl/link/7136403/kiedys-prosilem-o-pomoc-teraz-zostalem-lekarzem-dzieki
#prosilechoruje #medycyna #zdrowie
https://wykop.pl/link/7136403/kiedys-prosilem-o-pomoc-teraz-zostalem-lekarzem-dzieki
#prosilechoruje #medycyna #zdrowie
HabaHabaczynski +151
#zwiazki #kobiety #rozowepaski #pieniadze #wygryw #logikarozowychpaskow
Około 10 lat temu pożyczyłem swojej różowej 80k zł - znaliśmy się wieeeele lat, a do tego byłem zakochany i naiwny.
Podpisaliśmy papier (ofc foch, że jak to? chcę mieć na nią kwit? Nie ufam jej?) i ustaliliśmy, że kasę odda mi w ciągu 6 miesięcy.
Nie jestem fanem pożyczania pieniędzy ani komuś, ani od kogoś, bo to często nie kończy się dobrze, ale byłem młody
Około 10 lat temu pożyczyłem swojej różowej 80k zł - znaliśmy się wieeeele lat, a do tego byłem zakochany i naiwny.
Podpisaliśmy papier (ofc foch, że jak to? chcę mieć na nią kwit? Nie ufam jej?) i ustaliliśmy, że kasę odda mi w ciągu 6 miesięcy.
Nie jestem fanem pożyczania pieniędzy ani komuś, ani od kogoś, bo to często nie kończy się dobrze, ale byłem młody
Benchmarki opcji desktopowych są obiecujące, ale jak patrzę na pobór mocy to sobie myślę, że nie ma opcji, żeby to wypaliło w odświeżonych blaszakach z zeszłego roku, jak już tamte nie wyrabiały z chłodzeniem. Myślicie, że producenci podejdą z głową do tematu chłodzenia, czy dalej pół godziny grania i throttling? Istotnego progresu w temacie coolingu laptopów do grania nie było od lat, zawsze temat jest traktowany po macoszemu, do laptopów za 8-10k wstawiają kilka śmiesznych rurek, dwa wiatraki i nara.
Po prostu nie wiem czego oczekiwać, skoro nawet rok temu, gdy pobór mocy jeszcze nie był tak duży na rynku było mniej niż 5 modeli, które nie zamieniały się w piekarnik po godzinie grania. Ja wiem, że zrobią max-q itd., ale co to zmienia, jak pod full obciążeniem i tak musi być maksymalny pobór mocy. A jak wykastrują mobilne chipsety to w ogóle nie warto będzie nawet tego rozważać.
Miałem kupować takiego laptoka z ampere, ale jak to dalej tak będzie wyglądać to już wolę sobie za ten hajs złożyć pustaka, jebnąć go pod stół i niech sobie wyje do woli.
I jeszcze to reklamowanie lapów z matrycami 4k, jakby były one w stanie udźwignąć gry w takiej rozdziałce xD
#laptopy #nvidia #ampere #pcmasterrace #komputery