Aktywne Wpisy
RicoElectrico +201
#niebieskiepaski #medycyna #rak
No dobra, wczoraj przyjęli mnie na oddział i dziś mi to lewe jajko wycinają. Jestem 4. w kolejce. Trochę się cykam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ciekawe kiedy mnie wypiszą, jest szansa na wtorek.
Wczoraj to była masakra, kazali przyjść na 8:00, ale prawie przez godzinę nic się nie działo. Potem jak już byliśmy na oddziale, to pielęgniarka wszystko wypisywała na papierze dla każdego pacjenta...
Jakbym
No dobra, wczoraj przyjęli mnie na oddział i dziś mi to lewe jajko wycinają. Jestem 4. w kolejce. Trochę się cykam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ciekawe kiedy mnie wypiszą, jest szansa na wtorek.
Wczoraj to była masakra, kazali przyjść na 8:00, ale prawie przez godzinę nic się nie działo. Potem jak już byliśmy na oddziale, to pielęgniarka wszystko wypisywała na papierze dla każdego pacjenta...
Jakbym
WielkiNos +197
Ekstrawertyczna juleczka egzaltacyjna dziwi się że pracujący za najniższą krajową kontroler biletów w komunikacji miejskiej nie zna 5 języków i nie skończył co najmniej 2 kierunków studiów.
Zamiast podejść i się po prostu odezwać lepiej nagrać tiktoka pokazującego wszystkim swój skrajny niedobór środka uspokajającego.
#bekaztwitterowychjulek #truestory #logikarozowychpaskow
Zamiast podejść i się po prostu odezwać lepiej nagrać tiktoka pokazującego wszystkim swój skrajny niedobór środka uspokajającego.
#bekaztwitterowychjulek #truestory #logikarozowychpaskow
Okazało się że umowa na zlecenie pozbawia mnie statusu bezrobotnego. Miałem dziś pracować cały dzień (347 pln), ale straciłbym zasiłek (1200 pln +nfz), więc siedzę i piję piwo, bo to bardziej mi się opłaca
#bezrobocie #pracbaza #praca #prawo #polska
Komentarz usunięty przez moderatora
A zrobiłem to
Komentarz usunięty przez autora
Różni ludzie mają różne sytuacje i ja się z biedy nie śmieje, ale być usatysfakcjonowanym życiem za 1200, mając świadomość, że można lepiej to trzeba mieć mocną psychikę
@deryt: raczej powinno się zmniejszać zasiłek o zarobioną kwotę, a nie go zabierać.
xDDD Dziecko obudź się.
@Nieszkodnik
To nie ma sensu i dalej się nie opłaca.
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: To co nie ma sensu do zero-jedynkowe podejście do zasiłków. To przecież absurd, jak OP poszedł do pracy a miskę ryżu, to odebrali mu cały zasiłek - no bo w końcu pracuje.
od razu zaznaczę, że jestem zwolennikiem zasiłków dla bezrobotnych i uważam, że dobrze mieć taki