Aktywne Wpisy

Fizyk_Dawid_Pasieka +559
#gospodarka #polska #uniaeuropejska
Polska podwoiła PKB na mieszkańca od czasu dołączenia do UE, zbliżając się do średniej europejskiej.
Polska podwoiła PKB na mieszkańca od czasu dołączenia do UE, zbliżając się do średniej europejskiej.
źródło: 1000044173
Pobierz
PrzylepkaZniszczenia +232

Chodzi mi o coś takiego:
Mam kolekcję: "List students = new ArrayList<>();" zawierającą obiekty klasy Student, korzystając z FileWritera i pętli foreach zapisałem każdą jego wartość (obiekt) do pliku (do osobnej linii) i jego przykładowa zawartość prezentuje się następująco:
Student{studentFirstName='Jack', studentLastName='Hightower', studentCity='Houston', studentAddress='Mint Hills', studentPhoneNumber='+1-241-300-4840', studentBirthdayYear=1968, studentBirthdayDay=23, studentBirthdayMonth=4, studentClass=null}
Student{studentFirstName='Jennifer', studentLastName='Kidman', studentCity='El Paso', studentAddress='Clayton', studentPhoneNumber='+1-167-643-2696', studentBirthdayYear=1965, studentBirthdayDay=9, studentBirthdayMonth=9, studentClass=null}
Teraz korzystając z BufferedReadera i FileReadera pętlą foreach odczytuję linię po linii i chciałbym stworzyć z tego obiekt o danych wartościach i dodać go do wcześniejszej kolekcji List students
Orientujecie się może, w jaki sposób można to w miarę prosto i szybko zrobić?
Niby mógłbym probować pobierać poszczególne wartości pomiędzy apostrofami i przydzielać je do odpowiednich parametrów konstruktora, a utworzony obiekt zapisywać do kolekcji , no ale nie wiem czy tędy droga skoro mam już gotowy "szablon" obiektu..
#programowanie
ObjectOuputStream, tylko klasa musi byćSerializable@Saly: Dlaczego nie korzystać z serializacji javowej?