Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +70
GKS Tychy oficjalnie spadł dziś do II ligi.
To też jest ewenement, zbudowano w Tychach taki duży, ładny stadion (pojemność 15 300) i nie dość, że tyle lat ten klub tkwił w pierwszoligowej przeciętności i nigdy do Ekstraklasy nie awansował, to jeszcze finalnie z tej pierwszej ligi zleciał...
#mecz #pierwszaligastylzycia #tychy
To też jest ewenement, zbudowano w Tychach taki duży, ładny stadion (pojemność 15 300) i nie dość, że tyle lat ten klub tkwił w pierwszoligowej przeciętności i nigdy do Ekstraklasy nie awansował, to jeszcze finalnie z tej pierwszej ligi zleciał...
#mecz #pierwszaligastylzycia #tychy
źródło: 1200
Pobierz
lubie-sernik +12
Mirki, wróciłem dziś z #cypr i pierwszy raz od dawna tak bardzo cieszyłem się, że jestem już w domu — a byłem tam tylko tydzień.
Może po prostu to nie był mój klimat, może potrzebowałem czegoś innego, ale ten wyjazd dał mi trochę do myślenia przed tym, co zaraz przede mną.
Za niecały miesiąc lecę do #azja i serio nie wiem, jak będzie wyglądało moje życie tam na miejscu. Mam
Może po prostu to nie był mój klimat, może potrzebowałem czegoś innego, ale ten wyjazd dał mi trochę do myślenia przed tym, co zaraz przede mną.
Za niecały miesiąc lecę do #azja i serio nie wiem, jak będzie wyglądało moje życie tam na miejscu. Mam
źródło: 1000055027
Pobierz

Polska podwoiła PKB na mieszkańca od czasu dołączenia do UE, zbliżając się do średniej europejskiej.
źródło: 1000044173
PobierzJest nieźle ale króliczka trzeba gonić dalej. Pamiętam jak czytałem w jakiejś rzeczpospolitej jak wchodziliśmy do UE szyderę z tego że ktoś zasugerował że dogonimy Niemcy w 20 lat sugerując że 50 lat to za mało i raczej w ogóle nigdy się to nam nie uda. Patrząc
@sarin88: @Widur @Fizyk_Dawid_Pasieka porównajcie wzrost pkb od lat 90 do 2005 i porównajcie z Białorusią
Realnie wartośc nabywcza zwiększyła się o 70%.
No ale przecież dokładnie tak jest, i taki trend się nasila w całym świecie zachodnim
Jasne XD
synek, no kto nam tyle doł co unia. No kto? Chyba tylko PiS tyle dował XDDD
źródło: temp_file7656669902159324666
PobierzFajnie, ale Białorusi poza UE też. Otwarcie dla nas dużych rynków przy naszych niskich cenach musiało się tak skończyć. Białoruś zrobiła to samo z ruskimi i też im PKB per capita skoczyło ponad 2x.
Oba kraje zapłaciły za to utrata części niezależności, ale też trzeba sobie uczciwie powiedzieć, że my dzisiaj moglibyśmy wyjść z UE i niezależność odzyskać (do momentu gdy ktoś inny by nas wziął pod but), a Białoruś
źródło: temp_file6383244731657583206
Pobierz