Aktywne Wpisy
juzwos +623
Sprus +589
Policja #!$%@?ła się na chatę moim sąsiadom xD koniec z darciem ryja od świtu do nocy i podejrzanym towarzystwem chodzącym po klatce schodowej xD
Nie mogli sobie poradzić z wyważeniem drzwi i przynieśli piłę spalinową żeby przeciąć zawiasy. Przewodniczący wspólnoty wyszedł z ryjem, że my tu całą klatkę remontowaliśmy i on nie pozwoli zasmrodzić całej klatki.
Kazał tym głąbom sprawdzić czy w ogóle drzwi są zamknięte. Złapali za klamkę - otwarte xD
Nie mogli sobie poradzić z wyważeniem drzwi i przynieśli piłę spalinową żeby przeciąć zawiasy. Przewodniczący wspólnoty wyszedł z ryjem, że my tu całą klatkę remontowaliśmy i on nie pozwoli zasmrodzić całej klatki.
Kazał tym głąbom sprawdzić czy w ogóle drzwi są zamknięte. Złapali za klamkę - otwarte xD
Komentarz usunięty przez moderatora
@Carlit0: @
A: piracę grę -> korzystam sobie nielegalnie z czyjejś twórczości -> twórca nie dostaje ode mnie pieniędzy za swoją pracę
B: nie piracę gry -> nie korzystam w żaden sposób z czyjejś twórczości -> twórca nie dostaje ode mnie pieniędzy za swoją pracę
Pytanie: Jaką to robi różnicę twórcy?
To, że w przypadku kradzieży oprogramowania nikt nie traci fizycznego przedmiotu nie ma nic do znaczenia. Piractwo jest rodzajem kradzieży, jest we wszystkich współczesnych systemach karnych uznawane jako moralnie złe i jest penalizowane.
Fakt, że w przypadku
@Jakly: taką że korzystasz z czyjejś pracy nie płacąc za nią. Fakt że wytwór tej pracy nie posiada fizycznego nośnika niczego nie zmienia. Ale sam fakt że zadajesz to pytanie sugeruje, że i tak tego nie zrozumiesz.
@krzych0: To jest różnica DLA MNIE. Pytam jeszcze raz: jaka jest różnica dla twórcy?
@krzych0: Jak grałem w gry to steam dopiero raczkował.
@Carlit0: i do tej pory nie doszedłeś do niczego w swoim życiu i musisz kraść gry? Twoi rodzice muszą być strasznymi nieudacznikami skoro wychowali kogoś tak nieporadnego życiowo, że go na grę nie stać.
@karczochh Ziom, ogarnij się, bo rozmowa nie jest o usprawiedliwianiu piractwa i złodziejstwa, a o różnicy między fizyczną kradzieżą, a piraceniem gier i tylko tyle.
@krzych0 A jak ta logika ma się do handlu, albo do pożyczania używanych gier? Kupę grę na ps4 i sprzedam ją zaraz po przejściu. To czy też okradam twórców gry, bo skorzystało z niej więcej osób, niż było kupionych oryginalnych kopii? Bo wygląda na to, że według Twojego światopoglądu powinno uznać się za kradzież korzystanie z używanych gier.