Aktywne Wpisy
mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jaki pasywny dochód by Was zadowolił w wieku 35 lat? Ja mam 5200zł na czysto po kredytach z dwóch mieszkań, plus 1500zł z konta oszczędnościowego miesięcznie. Razem 6700zł. Niby dużo, ale z drugiej strony zarabiam 25k na rękę w #it i to 6700zł ginie. A jak to jest u Was? Sam się dorabiałem jak coś, wziąłem dwa kredyty 10 lat temu i są już spłacone.
#nieruchomosci #gielda #dywidenda #
Jaki pasywny dochód by Was zadowolił w wieku 35 lat? Ja mam 5200zł na czysto po kredytach z dwóch mieszkań, plus 1500zł z konta oszczędnościowego miesięcznie. Razem 6700zł. Niby dużo, ale z drugiej strony zarabiam 25k na rękę w #it i to 6700zł ginie. A jak to jest u Was? Sam się dorabiałem jak coś, wziąłem dwa kredyty 10 lat temu i są już spłacone.
#nieruchomosci #gielda #dywidenda #
dotankowany_noca +158
infoanarchizm jedyną drogą dla kraju
Komentarz usunięty przez moderatora
@Carlit0:
Kradzież nieklasyczna i klasyczna XD
Jesteś po prostu ignorantem.
To ze dany produkt nie ma swojej fizycznej postaci nie oznacza ze za korzystanie z niego autorowi nie przysługuje należne wynagrodzenie. Jak inaczej nazwiesz sytuacje w której ktoś nie płaci za korzystanie z danego przedmiotu / usługi? Oszustwem? Naciąganiem? Kradzieżą? Piractwem? Wszystkie te rzeczy odnoszą się do tego samego. Czy jest to ukryte pod wspaniała historia sceny, wolności internetu i wymiany danych dalej na samym końcu mamy
@Carlit0: jedyną niezbyt bystrą osobą biorącą udział w naszej rozmowie jesteś ty.
Tak, dla mnie nie ma różnicy czy piracisz grę czy ją kradniesz.
@Carlit0:
Jeżeli pobierasz płatny program i płacisz za niego równo ZERO ZŁOTYCH i używasz go tylko na własny użytek - popełniasz przestępstwo kradzieży z art. 278 Kodeksu karnego. Ważna informacja dla graczy lubujących się w piractwie - za użycie cracka grozi dodatkowa grzywna. Jest to usunięcie zabezpieczenia programu. Artykuł 267 ustawy Kodeks karny wskazuje jasno, że każdy kto bez uprawnienia
@krzych0: Błędnie zakładasz, że każdy kto spiracił grę, kupiłby ją, gdyby jej nie spiracił.
@Jakly: Błędnie zakładasz że szkoda zostanie naprawiona po "wyrównaniu rachunku". Jeżeli ktoś ci ukradnie auto sprzed domu ale odda następnego dnia to też uznamy "że nic się nie stało"?
Żyjemy w XXI wieku, nie musimy kraść aby sprawdzić produkt, masz twitcha, Gog/steam i całą rzeszę filmów i materiałów na YouTube aby wyrobić sobie zdanie przed zakupem.
@Carlit0: