Aktywne Wpisy

jmuhha +650
Kurna, jak ja w taką jesień podziwiam PANÓW DROGOWCÓW ( ಠ_ಠ). Stoją na zimnie i deszczu od 6. Budują ważne drogi. Anetka czy Mariusz z biura ich nie zastąpi.
Dlatego Szacun i Plusik dla Panów乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Dlatego Szacun i Plusik dla Panów乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
źródło: 1000021505
Pobierz
l3gend +192
Dawajcie samochody, które jeszcze parę lat temu można było zobaczyć na ulicy i w momencie wyginęły, ja zaczynam, klasyczna Asterka 1, teraz to ze świecą szukać na drodze
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: temp_file443915098270584529
Pobierz

- kupiłem 1,5 roku temu nowy akumulator.
- przez ok. 20 dni w listopadzie tego roku nie odpalałem samochodu
- następnie przez ostatni tydzień był normalnie użytkowany
- w zeszłym tygodniu dałem samochód do lakiernika i blacharza, bo miałem zarysowania na samochodzie, a przy odbiorze gość mówi, że jak już zostawiłem samochód, to ledwo odpalił, bo później na kable musiałem go uruchamiać?
Możliwe jest, aby prawie nowy akumulator odmówił posłuszeństwa tak szybko?
#samochody #motoryzacja
albo po prostu zobacza powyginane plyty albo w ogole brak polowy elektrolitu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Akurat tutaj nie da sie sciemnic ze wszystko bylo dobrze
Komentarz usunięty przez autora
Teraz już wiem, że przy krótkich trasach, a czasami ich braku szybko mogę go wyczerpać
To jest zwykla matematyka. Alternator na jalowych prawie w ogole nie laduje. Jesli to jest maly silnik i alternator o malym pradzie ladowania, to jak wlaczysz swiatla, nawiew, radio i ogrzewanie szyby - czyli to co zwykle sie wlacza zima, to na jalowych alt ma prawo nawet nie dac rady utrzymac tego co juz jest w akumulatorze, a tym bardziej nie ladowac
Wystarczy sobie zobaczyc ile alt laduje
Masz taki wzglednie usredniony wykres sprawnosci wspolczesnego alternatora
Co wazne, jest przetlumaczony na RPM silnika, a nie walka w alternatorze
Moj samochod idluje przy ~~650 rpm i ma altek 70 albo 75A nie pamietam
źródło: comment_1607334896PniumU7bIxUxydBSrFlG5G.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Wez sobie ten miernik i sobie zobacz ile laduje alternator z nominalnej sprawnosci
Komentarz usunięty przez moderatora
Zycze milego dnia OPowi @Coco_Dzambo, bo jego problem zostal rozwiazany i zamykamy temat