Aktywne Wpisy
jmuhha +11
Jak ma być dobrze, jak na Tinder trafiam na samych kolesi w
BMW 3 z 2008 roku, Renault Megane z 2006 r. albo Kia cee'd z 2013 bo:
-on dojeżdża rowerem do pracy,
-ma inne wydatki (a mieszka z rodzicami)
( ಠ_ಠ)
BMW 3 z 2008 roku, Renault Megane z 2006 r. albo Kia cee'd z 2013 bo:
-on dojeżdża rowerem do pracy,
-ma inne wydatki (a mieszka z rodzicami)
( ಠ_ಠ)
OscarGoldman +137
Poniekąd tak jest, ale uwzględniając koszty życia, podatki, nowe ustawy, które wchodzą w 2020, nie jest już tak kolorowo.
Dlatego, aby każdemu uprościć sprawę i odpowiedzieć na pytania - Ile zarabia programista w Norwegii? Ile wydaje się tam na życie? - napisałem artykuł, gdzie podliczyłem i porównałem koszty życia z przelewami na konto. Przyznam, że niektóre wydatki w Norwegii mnie zaskoczyły A co dokładnie, to już dowiesz się z wpisu
✅ W artykule opublikowałem kalkulacje zarobków dla przeciętnego programisty, a także podałem linki do narzędzi, które pokażą Ci ile Ty ze swoim doświadczeniem zarabiałbyś w Norwegii
A Tobie jaką kwotę pokazuje szacowany dochód? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Czy opłaca się pracować w Norwegii? Zarobki programisty a koszty życia
Jeżeli chcesz być wołany - zaplusuj pierwszy komentarz.
Subskrybuj kanał na YouTube
#programowanie #programista15k #naukaprogramowania #java #backend #technologia #informatyk #ciekawostki #jvm #byczazagroda #framework #spring #kariera #springboot #norwegia
( ͡º ͜ʖ͡º)
@SoftBull: Czy wam czasem teraz nie dowalili podwójnego opodatkowania w tej Norwegii? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Może to kwota dla początkujących programistów na start? Ewentualnie middle level.
Z researchu który robiłem wyszło, że dobry programista spokojnie może mieć 800k do nawet 1000k (milion) NOK brutto. A jeśli jest leadem to 1250k i więcej.
Wiem to z tego, że sam dostałem 750k jako UI Designer (plus dużo benefit
@MatthewDuchovny: Zapisuję się! :)
@MatthewDuchovny: tez mi sie tak wydawalo, bo 200k pln to bez problemu dobry senior w Polsce dostaje, gdzie koszty zycia nieporownywalnie mniejsze
- korona to 42, a nie 44 grosze
- puste mieszkanie za kilkanaście tysiaków? sorry, ale jest pełno poniżej dyszki, umeblowane. a nawet jak nie, to na finn jest w sroc mebli do oddania za darmo
- gazowana woda za 11? chyba z kaucją za butelkę, 1.5 litra najtańszej wody w remie kosztuje 7.9 NOK
Wrzucam link do raportu zarobków w branży kreatywnej:
https://www.grafill.no/nyheter/inntektsundersokelse-kreativ-bransje
U dołu artykułu jest pdf z podsumowaniem.
IMO w rzeczywistości w samych