Wpis z mikrobloga

@Czeski-: tak się burzy fundamenty

w mojej pracy u wujka tego nie ma, pierwsze słysze, urojenia

no a ja pracuję w korpo, od dawna to jest

pierwsze słyszę, a w ogóle to było to wciskane na siłę i ludzie sami chcieli zmiany, napisz do korpodowództwa jak Ci się nie podoba

Fundament obalony. Nie ma zmiany, ale dobrze że jest XD
@StarySer: kiedys kolega bedac starosta grupy na studiach zlozyl zwykle, swiateczne zyczenia pani doktor na ostatnich zajeciach przed swietami Bozego Narodzenia. Dostal zjebe, ze mamy w kraju oddzielnosc panstwa od kosciola i ona sobie nie zyczy zeby jej skladali zyczenia xD zamiast po prostu powiedziec dzieki, elo.
@wolfKida: To przecież prawaki sobie uroiły, że istnieje coś takiego jak War on Christmas.

Powód?

Ludzie czasami mówią "happy holidays" zamiast "merry christmas".

Mimo że "happy holidays" jest starsze od "merry christmas".

Ale jak tylko spróbujesz powiedzieć "happy holidays", to znaczy, że chcesz ZNISZCZYĆ TRADYCJĘ BOŻEGO NARODZENIA XD

A potem prawaki ubzdurały sobie, że muszą bronić świąt.

To się dzieje nawet w telewizji xD

Największy ból dupy o "happy holidays"
Pobierz G.....5 - @wolfKida: To przecież prawaki sobie uroiły, że istnieje coś takiego jak Wa...
źródło: comment_1607272164rH4bxYqsYkbBRyGsHLNNwq.jpg
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mk321: tak, ale zauważ, że w języku polskim osoba wypowiadając się o sobie jednoznacznie określa swój rodzaj. W upośledzonym angielskim kiedy piszesz do kogoś o tym co zrobiłeś nie da się jednoznacznie określić jakich zaimków użyć. Po prostu ich język jest prostacki i ułomny.
@StarySer: Ja znam historię z PL, jak jakiś sympatyczny i głęboko wierzący kolega wysłał przed świętami życzenia do wszystkich z działu. Niestety trafił się wrażliwy ateista, którego religijne odniesienia mocno uraziły. Była oficjalna skarga do dyrektora, a że korpo, to ruszyła maszyna. No i sympatyczny katolik został oficjalnie poproszony, żeby nie był tak ostentacyjnie sympatyczny.