Aktywne Wpisy
gharman +422
W tym roku 33% pracowników bedzie zarabiac minimalna. 3 lata temu bylo to zaledwie 11%.
Nastepuje coraz wieksze splaszczanie wynagrodzen w Polsce i powstaje coraz wieksza przepasc: specjalisci z kilku branz (lekarze, programisci, wlasciciele firm) i cala reszta - nie wazne czy maja jakiekolwiek wyksztalcenie i umiejestnosci czy nic, bo i tak duzo osob trafi na minimalna
sadzicie ze to dobre zjawisko?
#praca #zarobki #ekonomia #gospodarka
Nastepuje coraz wieksze splaszczanie wynagrodzen w Polsce i powstaje coraz wieksza przepasc: specjalisci z kilku branz (lekarze, programisci, wlasciciele firm) i cala reszta - nie wazne czy maja jakiekolwiek wyksztalcenie i umiejestnosci czy nic, bo i tak duzo osob trafi na minimalna
sadzicie ze to dobre zjawisko?
#praca #zarobki #ekonomia #gospodarka
Mircy, zbliżają się urodziny mojej dziewczyny. jako że jesteśmy razem prawie rok to zażyczyła sobie iPhone 15, a ja jako że zarabiam najniższą to jedyna opcja na zakup to raty. I tu moje pytanie czy lepiej wziąć na raty prosto ze sklepu typu Media Markt czy lepiej skorzystać z platformy typu Klarna? Nie zarabiam dużo, ale mieszkam z rodzicami więc te parę stówek mogę spokojnie płacić. No i jescze czy warto dopłacić
Komentarz usunięty przez autora