Wpis z mikrobloga

Mam automat, nie mogę inaczej, a gdybym próbował (stojąc w korku na światłach z D na N i ręczny) byłoby to niezdrowe dla skrzyni

@Atreyu: gdyby ci reczny dzialal w tym twoim zabytku, to nie mialbys problemu xD
  • Odpowiedz
@Atreyu: A weź teraz stan automatem, wrzuć sobie N albo nawet P i wtem światła się zmieniają i ty musisz znów hamulec, i na D i wtedy ruszasz... a za tobą chuje lecą srogie bo 0,5s już zielone a ty stoisz xD
  • Odpowiedz
możesz zaciągnąć ręczny pozostawiając skrzynię na drive, efekt taki sam jak trzymając hamulec, a stopy się nie palą

@eloar: nie jest ten sam, szczególnie w mocniejszym fwd gdzie ręcznym trzymasz tylko tylną oś

@Atreyu: buahaha xD moze wystarczy miec sprawny reczny? nie wiedzialem, ze MOCNE FWD na jalowych obrotach generuje taki moment, ze biedny reczny na tylnych kolach sobie nie poradzi xD tak to jest, jak dla kogos
  • Odpowiedz
@pawelkoszalin2: Bo mi ręczny nie działa ¯\_(ツ)_/¯
A poza tym nigdy mi nie przeszkadzało jak ktoś tak robił, nie uważam żeby to było uciążliwe. Ot przyczepianie się na siłę, tak samo jak do włączonego kierunkowskazu. Gdyby nie wykop to bym nigdy nie pomyślała, że takie pierdoły mogą komuś przeszkadzać.
  • Odpowiedz