Wpis z mikrobloga

Wykopki doradźcie, mam sąsiada który stracił dwie nogi przez cukrzyce i siedzi tak w domu bez niczego. Ma 1700 zł najniższej renty które przeznacza na jedzenie i szlugi. Pomagam mu, chodzę po jedzenie i podstawowe sprawunki.
Bardzo mi go szkoda, chłop nie ma w domu ani telewizji ani dostępu do podstawowych informacji. Chciałbym mu kupić jakiś używany telewizor z dekoderem czy nawet jakieś głupie DVD żeby miał co oglądać bo jak na razie to wypożycza tylko książki z lokalnej biblioteki.
MOPS mu odmawia pomocy a jest serio w dość kiepskim stanie już dwa miesiące nawet nie wychodził z domu bo po prostu nie ma jak a po drugie nie ma chęci bo popadł w jakiś marazm.
Czy może warto by było mu założyć jakąś zbiórkę na jakieś TV + dekoder i podstawowe rzeczy? Zastanawiam się nad tym bo serio bardzo mi go szkoda że zgnije po prostu na łóżku. Nie ma żadnej rodziny tylko ja go odwiedzam co drugi, trzeci dzień i sprawdzam co u niego.
Jeżeli jakiś wykopek mieszka pod #warszawa i ma wolny monitor/tv i MOŻE jakiś dekoder albo stare DVD które wam zagraca na strychu to chętnie przyjmę albo osoba chętna sama może go odwiedzieć. Dajcie #wykopefekt i plusiki bo serio mi go szkoda bo zgnije w łóżku w wieku 55 lat bez niczego
#warszawa #zbiorka #pomoc #kiciochpyta #zebroplusy
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jan_pawulon5: lepiej niech te książki czyta, niż jakby miał oglądać współczesną telewizję. Zresztą jeśli nie ma telewizora i czyta książki, to jakby teraz dostał telewizor, to i tak by go pewnie nie oglądał. Ogólnie to nie jest żadne rozwiązanie moim zdaniem. Może bardziej pójdź w takim kierunku, że zaproponuj mu, że z nim wyjdziesz gdzieś, na spacer do parku na przykład. Bo myślę, że tego mu bardziej brakuje, niż rzeczy
  • Odpowiedz
  • 8
@beer_man: Pod Warszawą raczej nie leży Ełk. Do tego sam mnie poprosił teraz o pomoc więc chce mu coś załatwić. Opieki medycznej nie potrzebuje bo po co? Raczej popadł chłopina w jakąś depresję i marazm. nie jest stary bo ma dopiero 55 lat a już nie ma dwóch nóg. Ja do niego chodzę pomagać i doglądać bo po prostu nie ma nikogo innego. Nie rozumiem skąd twój ofensywny już komentarz
  • Odpowiedz
@jan_pawulon5: ale jak sam przyjechac, ktos ma ci oddac za darmo tv (c--j ze tv sa tera tak smiesznie tanie ze po co to zebranie) i jeszcze sam ma ten tv przywiezc? Slaby bait na wykopkow na chorom curke
  • Odpowiedz