Aktywne Wpisy
Robauke +267
Cześć Mirki i Mirabelki. Piszę ten post jako przestrogę i wołanie o pomoc. Chciałbym opisać Wam moją historię walki z wiatrakami, czyli firmą Nazaruk Service z Lublina, leasingodawcą Santander i gwarantem Conformgest. Historię o tym, jak w niecałe dwa miesiące moje nowe narzędzie pracy stało się bezużytecznym złomem, a ja zostałem z problemem i ratami do płacenia.
Akt 1: Zakup "pewnego" auta używanego
15 maja 2025 roku podpisuję umowę leasingową
Akt 1: Zakup "pewnego" auta używanego
15 maja 2025 roku podpisuję umowę leasingową
źródło: Gemini_Generated_Image_olgwi7olgwi7olgw
PobierzApropo "pedofilii". Dorastając seksualnie chciałem r----ć dziewczyny w swoim wieku, to wyrobiło mi pewien gust(14-16lat). Znałem ludzi którzy woleli milfy i wielkie c--e, ale ja nie byłem uzależniony od p---o jak te zjeby. Teraz pytanie, od kiedy mają mi się podobać stare baby żeby nie być pedofilem? Mam co roku woleć starsze o rok? Mam lubieć starsze bo się starzeję? Czy mam je lubić bo tak wypada?

ZSA Moonlander Mark I
Póki co pisanie idzie mi tragicznie, pierwszy raz korzystam z ortho layoutu xD ale jest moc, konfigurator do QMK pozwala zbindować co tylko dusza zapragnie, miła odskocznia od Vortex Pok3ra ktorego używałem do tej pory, gdzie bindy co prawda były, ale raczej bardzo podstawowe.
Pozytywnie zaskoczyły mnie switche Kailh Box Brown. Zastanawiałem się długo między tradycyjnymi Cherry MX Brown a nimi właśnie, i niespodzianka, Kailh są stabilniejsze i mają fajniejszy, lepiej wyczuwalny bump. Poletzam fanom Brownów (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Muszę jeszcze tylko wymienić kabel łączący obie połowy urządzenia, bo ten dołączony jest sporo za długi. Całe szczęście to zwykły jack TRRS.
Dla zainteresowanych - https://zsa.io/moonlander
#klawiaturamechaniczna #komputery
źródło: comment_1606593784QyDjZpIbFJq5Y5YdUs48IR.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Wielki_Atraktor: Czerwonymi!
A co szybszego pisania, to zwyczajnie jest to bardziej naturalne ustawienie klawiszy niż "klasyczne" (które jest naleciałością związaną z tym, że maszyny do pisania musiały mieć miejsce na młoteczki).
źródło: comment_1606601546UDwcABX2DwLWgnhXMRZewA.jpg
PobierzNie testowałem różnych układów, tylko poczytałem o ich wadach i zaletach. Colemak przeważył ze względu na bardzo zbliżony do QWERTY bottom row - gdyby nie trudny