Aktywne Wpisy
karnom +11
Rozpoznaje ktos co to za robal? Znalazlem juz drugiego niedaleko łóżka. Pierwszy byl wiekszy i mial wiekszy odwlok. Mamy kota wychodzacego na dwor. Czy to jakis pasozyt ludzki lub zwierzecy czy nic groznego i przyszlo z ogródka?
#robaki #ogrodnictwo #pasozyty
#robaki #ogrodnictwo #pasozyty

kumpek20 +334
Od kilku lat mam taką bekę z youtuberów i ogólnie z ludzi którzy jak coś robią to nazywają to od razu projektem xD
Ktoś np. kupuje stary samochód i go naprawia i to już jest projekt XD ciotka w zeszłym roku wymyśliła ze założy eko ogródek to też każdemu wmawia że ona jest w trakcie projektu xd
Ktoś robi jakąś akcje na yt i od razu tekst "zaczynamy nowy projekt" XDD
Ludzie
Ktoś np. kupuje stary samochód i go naprawia i to już jest projekt XD ciotka w zeszłym roku wymyśliła ze założy eko ogródek to też każdemu wmawia że ona jest w trakcie projektu xd
Ktoś robi jakąś akcje na yt i od razu tekst "zaczynamy nowy projekt" XDD
Ludzie
80,80 kg start 95,25
BMI 23,6
Tłuszczu do mięśni: 22,5%
Woda: 53,1%
Podstawowa przemiana materii: 1634 kcal
Tłuszcz trzewny: 11
Białko: 20,3%
Mięśnie: 59,40kg
Wiek ciała: 35 l
#billynieje
#glodowka #dieta #zdrowie #odchudzanie #chudnijzwykopem
Miras nie lepiej normalną dietę?
@PapaForge: @KiszeKapuste: @Kidkudi: Powrót do dawnej masy jest spodziewany po zasadniczo każdym sposobie utraty masy, bo w typowym przypadku prowadzi do tego samego skutku - sprowadzenie systemu odpowiedzialnego za kontrolę ilości rezerw energetycznych do stanu "jest o wiele za mało, trzeba
Nie, doskonale naukowcy wiedzą co to determinuje - prawidłowa wrażliwość hormonalna.
Dlatego ludzis grubi nie tyją bo dużo jedzą tylko dużo jedzą ponieważ są otyli. Mówią o tym chciażby lekarze w filmie Grubsi nie głupsi.
Tego terminu jeszcze nie słyszałem, ale o ile jest to polska adaptacja "set point" to wiem co to jest, i o to opieram argument powyżej. Autor przytoczonej publikacji jest świadom homeostatycznej regulacji masy ciała.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5568065/
@mateos11: @maz00rskie_mleko: @Kidkudi: @ozyrus: @PapaForge:
niejedzenie 2 czy 3 tygodnie to nie jest nic trudnego, najtrudniejszy jest reżim wyjścia
dużo czytałem i mam plan na zaprogramowanie swojego wyjścia
pn, wt jeszcze woda
Środa soki i woda 50/50
czwartek, piątek, sobota soki
niedziela delikatne owoce i warzywa bez skóry długo żute
Poniedziałek gotowane ziemniaki, ryż, kasza jaglana + owoce
wtorek makaron, pieczywo bez soli
środa czwartek
@anonymous_derp: ja z kolei tego set point nie rozumiem ale wychodzi ze to to samo. Jakbys chcial sie dowiedziec to dokladnie wyjaśnił to Jonathan Bailor w książce "Mit Kalorii"
@mateos11: Ja z kolei polecam "The Hungry Brain" Stephana Guyeneta. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie u wszystkich ale u wiekszosci na pewno. Nie ma ze jesz pizze, slodycze, duzo przetworzonej skrobii jak białe mąki liczysz kalorie i jest cacy.
No wlasnie z tego bierze sie otylosc - rozregulowana gospodarka hormonalna plus czasami grelina, leptyna nie dzialają. To jest zwykla otylosc plus jedzenie smieci bez blonnika i białka, a nie jakieś cuda.
O zmniejszonej podaży masz racje dlatego
@mateos11: Liczenia kalorii nie bronię, bo to głównie bullshit oparty o zbyt wiele szacunków i przybliżeń, ale faktyczny bilans kaloryczny (który jest trudny do mierzenia nawet w warunkach laboratoryjnych) istnieje. A diety bardzo-niskotłuszczowe nie są diabłem wcielonym, nawet jeśli zawierają mnóstwo przetworzonych węglowodanów.
https://deniseminger.com/2015/10/06/in-defense-of-low-fat-a-call-for-some-evolution-of-thought-part-1/
@anonymous_derp: Tu sie nie moge zgodzić. To szkodliwa moda z USA gdzie wlasnie w latach 70 zrezygnowano z tluszczu (szczegolnie nasyconych na rzecz szkodliwych trans i rafinowanych roslinnych) na rzecz cukru czyli weglowodanow. Skutki znane. Dobrze masz to wytlumaczone w filmie - https://m.cda.pl/video/527974a3
@mateos11: Co? Przecież nie zrezygnowano. Ilość tłuszczu się zwiększyła, i - jak zauważyłeś - skład też. Ale w żadnym przypadku nie można tutaj mówić, że zrezygnowano z tłuszczu.
A straszenie żółtkami i smalcem, tluszczem nasyconym?
Dalem ci link do cda, tam wszystko wyjasniają w filmie.
Mozna sie jeszcze spierac co do udzialu slodzonych napojow gazowanych bo ich spozycie gwaltownie wzrosło i tez ma istotny udział.
Straszenie straszeniem, moda na produkty fit swoją drogą, nie można w żadnym razie powiedzieć, że zrezygnowano z tłuszczu. W najlepszym przypadku można stwierdzić, że w przedziale 1970-teraz tymczasowo udział tłuszczu obniżył się o parę punktów procentowych, po czym znowu wzrósł. To nie jest rezygnacja z tłuszczy! Zwłaszcza, że