Wpis z mikrobloga

Co mnie irytuje w polskich serialach cz. I

- chodzenie w butach po domu
- wszystko idealnie wyprasowane nawet jak bohater leży w łóżku
- jak ktoś wraca z zakupów to zawsze z torby wystaje por lub bagietka
- niezamykanie drzwi od domu czy od samochodu
- czytanie świeżej gazety do wspólnego śniadania przed pracą
- odbieranie telefonu po jednym sygnale
- grzebanie w jedzeniu, praktycznie go nie jedząc,
- udawanie że piją z pustych kubków i filiżanek
- nie chodzenie do łazienki czy do toalety
- zaraz po wstaniu z łóżka są idealnie uczesani i umalowani
- ma się wrażenie że mieszkają w katalogu Ikei a nie w domu
- zawsze w lodówce mają dzbanek z sokiem pomarańczowym
- gdy mają zobaczyć coś w telewizji albo posłuchać w radio to zawsze włączają akurat jak audycja się zaczyna

#seriale

Jest jeden serial który łamie tą konwencję i to są Kiepscy...
  • 59
- udawanie że piją z pustych kubków i filiżanek

@MarianoaItaliano: Po tym poznaję lebiegę pretendującą do bycia aktorem. Niektórzy piją z kubków jak małe dzieci bawiące się w dom. W ogóle nie ogarniają jak zachowuje się cziecz w kubku wypełnionym np. do połowy.

Dodałbym rozciągnięty czas- w jeden dzień potrafią być w pracy, wyskoczyć na lunch na drugi koniec miasta i z kimś pogadać, potem powrót do pracy, znowu wypad do
- niezamykanie drzwi od domu

@MarianoaItaliano: witamy w cywilizowanej części Polski. Ja mam w bloku monitoring wszędzie, #!$%@? na zamykanie drzwi, jakby co to OC pokryje straty, zresztą nigdy nie słyszałem żeby złodzieje po prostu wchodzili do mieszkań xD Jedyny raz kiedy ktoś mi wszedł do mieszkania bez mojego pozwolenia to sąsiad jak po pracy #!$%@?ł piętra xD
witamy w cywilizowanej części Polski. Ja mam w bloku monitoring wszędzie, #!$%@? na zamykanie drzwi, jakby co to OC pokryje straty, zresztą nigdy nie słyszałem żeby złodzieje po prostu wchodzili do mieszkań xD

@KochanekAdmina: Żebyś się kiedyś kolego nie zdziwił. Przezorny zawsze ubezpieczony. Mieszkałem w różnych miejscach, mam znajomych z jeszcze rozniejszych. W wielu z nich raz na jakiś czas ktoś po prostu "łapał za klamki" sprawdzając czy zamknięte. Do jednej
@MarianoaItaliano: Jest kilka rzeczy które są bzdurne jak na przykład pobudka z makeupem...
No ale o co ci chodzi z wyprasowanymi rzeczami? Albo niezamykaniem drzwi? Albo mieszkanie jak z ikei... No tk to już absurd z twojej strony. Wiecie ze na świecie są ludzie którzy tak żyją?
Wiecie ze mieszkanie może być czyste i urządzone z gustem?
To ze większość Polaków mieszka jak w slumsach to nie znaczy, ze wszędzie tak
witamy w cywilizowanej części Polski. Ja mam w bloku monitoring wszędzie, #!$%@? na zamykanie drzwi, jakby co to OC pokryje straty, zresztą nigdy nie słyszałem żeby złodzieje po prostu wchodzili do mieszkań xD

@KochanekAdmina: Żebyś się kiedyś kolego nie zdziwił. Przezorny zawsze ubezpieczony. Mieszkałem w różnych miejscach, mam znajomych z jeszcze rozniejszych. W wielu z nich raz na jakiś czas ktoś po prostu "łapał za klamki" sprawdzając czy zamknięte. Do jednej
Żebyś się kiedyś kolego nie zdziwił. Przezorny zawsze ubezpieczony. Mieszkałem w różnych miejscach, mam znajomych z jeszcze rozniejszych. W wielu z nich raz na jakiś czas ktoś po prostu "łapał za klamki" sprawdzając czy zamknięte. Do jednej znajomej 2x się wbili. Powiesz, że patolskie osiedle? No właśnie nie.

@Widzet: @To_ja_moze_pozamiatam: To nie wiem gdzie wy mieszkacie bo sam się nigdy z czymś takim nie spotkałem, a i sam też nigdy
@MarianoaItaliano: Mnie zawsze denerwuje, gdy bohater przychodzi z jakąś sprawą do drugiej osoby, ta zaprasza go do domu, robi mu kawę a on nawet jej nie pije, tylko wychodzi :/

Jak widzę w serialu kilka z tych punktów, to od razu wiem, że to jest klapa, a nie serial. Albo jeszcze irytuje mnie, gdy gdzieś dzwonią i widać menu w telefonie, albo gdy korzystają z komputera, że mają odpalone jakieś wideo.
Nie wierze że takie barbarzyństwo w ogóle ma miejsce w tym kraju ani że jest powszechne xD Przecież taki złodziej ma większe szans na zostanie złapanym, niż wyciągnięcie z tego jakiś profitów.

@KochanekAdmina: Spoko. Wydaje mi się jednak, że żyjesz w bańce. Żebyś tylko nie okazał się niewiernym Tomaszem - czyt. uwierzysz jak dopiero Ciebie to spotka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Żeby może trochę przekłuć tę bańkę,
jakąś Afryką, a nie cywilizowanym państwem. Nie wierze że takie barbarzyństwo w ogóle ma miejsce w tym kraju ani że jest powszechne xD Przecież taki złodziej ma większe szans na zostanie złapanym, niż wyciągnięcie z tego jakiś profitów.

@KochanekAdmina: No witamy w PL. A tak na serio to chyba przesadzasz z tym wjazdem. To nie wjazd tylko normalnie koleś po cichu wchodzi, zgarnia np. lapka i wychodzi. Jak masz pokój blisko
@MarianoaItaliano: Mnie okropnie zawsze irytuje jak prowadzą auto na prostej drodze i machają kierownicą w lewo i prawo jakby mieli tam jakieś kosmiczne luzy. Przecież normalne auto jedzie prosto bez zbędnych korekt xD
To nie wiem gdzie wy mieszkacie bo sam się nigdy z czymś takim nie spotkałem, a i sam też nigdy nie słyszałem żeby kogoś tak obrobili.

@KochanekAdmina: ta retoryka nie wiem czym jezdzicie ale nigdy nie mialam wypadku samochodowego ani nie znam nikogo kto mial wiec sie pewnie nie zdarzaja ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@MarianoaItaliano: wiekszosc rzeczy ktore wymieniles to domena seriali ogolnie a nie polskich