Wpis z mikrobloga

Przed chwilą otrzymałem wyniki: pozytywny. Jak to teraz wygląda? Przedzwoni do mnie automat z sanepidu, mam podać listę domowników. Co dalej?
#koronawirus
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lukasz67 To zależy.
Ja sam mieszkam, więc nie wiem jak to działa odnośnie do rodziny.
Aplikacji nawet nie dotykałem. Policja zadzwoniła raz sprawdzić. A potem drugi raz z pytaniem, dlaczego nie odbieram telefonów z sanepidu.

Ogólne doświadczenie kontaktu z sanepidem, punktem wymazu itp bardzo pozytywne, bez warczenia.
  • Odpowiedz
  • 0
@lukasz67 Do mnie dzwonił automat 2x z potwierdzeniem wyniku, teraz lekarz POZ będzie z tobą w kontakcie. 7 i 10 dnia izolacji zadzwoni do ciebie pytając się jak się czujesz i będzie stwierdzał co dalej.
  • Odpowiedz
  • 0
@lukasz67 sami do mnie dzwolnili, nic nie musiałem robić, u mnie to było parę dni po wyniku. Będą pytać pewnie o domownikow, możesz ich też sam zgłosić przez stronę albo apke
  • Odpowiedz
Przed chwilą otrzymałem wyniki: pozytywny. Jak to teraz wygląda? Przedzwoni do mnie automat z sanepidu, mam podać listę domowników. Co dalej?

#koronawirus

1. Ty jako zakażony od dnia otrzymania pozytywnego wyniku (dzisiaj) zaczynasz 10-dniową izolację, a Twoi domownicy 17-dniową kwarantannę.

2. Zadzwoni do Ciebie Sanepid ale czekaj cierpliwie może to być 1, 2 albo nawet kolejny dzień. Wtedy podasz dane i nr w tel domowników. Co ważne domownicy już od dzisiaj siedzą
  • Odpowiedz