kolega z 30 lat doświadczenia w IT, doktoratem, pracą w 3 FAANG, kilkoma udanymi firmami nie może znaleźć roboty jako programista nawet jak oferuje, że to on będzie płacił za możliwość pracowania, it's over... #programista15k #pracait #pracbaza
@_e_l_o_: A kupiłbyś coś na bazarze jeśli ktoś oferowałby że nie tylko da Ci produkt za darmo ale jeszcze dopłaci za to żebyś go wziął? Ja tylko znam 2 takie przypadki. Śmieciarka i wóz asenizacyjny, biorą od ciebie towar i jeszcze im płacisz
@_e_l_o_: ma doktorat dlatego, mało kto zatrudnia doktorantów. Nie raz słyszałem od kierowników że nie zatrudnią kogoś takiego bo wymagania będzie miał zbyt wysokie, i tak pewnie można wyliczać bez końca.
@zibizz1: @d4rwin @ViniciusZunior @Ryba_z_Woka kolega oferowal lokalnemu januszowi ze bedzie placil 12k/msc za mozliwosc pracy a janusz mowi ze ma 100 ukraincow na jego miejsce ktorzy beda placili 15k+/msc za mozliwosc pracy
@Anakee: to ze masz cieplutko jeszcze nie znaczy ze wszyscy tak maja. Nie zycze Ci tego, ale jak stracisz robote to zobaczysz jak wygladaja nowe realia gdzie na jedno stanowisko masz przynajmniej setki zgloszen a seniorzy aplikuja na oferty dla midów a czasem nawet i juniorow
@d4rwin: wiem jak wygląda, sam rekrutowałem do mojego zespołu w zeszłym miesiącu. Nie ma już eldorado, ale to nic w porównaniu z 2001 czy 2008 rokiem. Ot spowolnienie.
kolega z 30 lat doświadczenia w IT, doktoratem, pracą w 3 FAANG, [...] nie może znaleźć roboty jako programista
@_e_l_o_: jak ma doktorat, 30 lat doświadczenia i pracował w FAANG - to dla większości firm 1) ma za wysokie kwalifikacje na klepacza 2) i jest za stary na klepacza ¯\(ツ)/¯
Zadzwoniłam do rodziny po x latach i poprosiłam o pomoc... I wracam na stare śmieci. Dajcie trochę plusów na otuchę bo czeka mnie zmiana całego życia i walka o dzieci. #smutek #zalesie #przegrywka
@d4rwin: typie, ja w IT pracuję od 2005. Nie jeden kryzys widziałem.
@_e_l_o_: jak ma doktorat, 30 lat doświadczenia i pracował w FAANG - to dla większości firm 1) ma za wysokie kwalifikacje na klepacza 2) i jest za stary na klepacza ¯\(ツ)/¯
@_e_l_o_: dobre, prychłem xD