Wpis z mikrobloga

Wzięło mnie na wspominki. Przypomniałem sobie dzisiaj jak w 2016 wysyłałem do Konona maile z opisem snów do programu „Co się śniło się”. Mam nawet jeszcze odpowiedzi na nie. To jest fakt, że tych czasów w Uniwersum już nie będzie. W taką stronę to poszło jaką poszło, a Konon już za stary na takie rzeczy. Niemiecki potrafił stworzyć materiał, który naprawdę był dziełem sztuki. Przemycał różnorakie smaczki (typu filmik instruktażowy z mycia nóg, jak Konon miał dwie szczoteczki i dwa ręczniczki- niebieskie i żółte, co miało być symbolem flagi Ukrainy), ale to gimbusów nie jarało. On kręcił te filmiki z polotem i pomysłem i potrafił przy tym przyjemną atmosferę wprowadzić. Nie, że wyciągał kamerę i czekał, aż się zaczną kłócić i „#!$%@?” będą leciały na prawo i lewo (bo to właśnie tego typu filmiki z jazdami przyciągnęły nowoszkolnych). Robił filmiki satyryczne na aktualne tematy typu otrucie Nawalnego (Konon jadł cukier z pudełka z napisem novichok xD) czy słynne palenie flagi isis. Dawał im rekwizyty np. Major pomalowany na czarno udający murzyna, zestawy kibica i ogłaszanie przez Konona powołań na Euro, czy inscenizowane powroty Majora z Donbasu, jak prezenty w teczce przywoził. To się miło oglądało. To był mój typ humoru. Jeszcze Niemiecki im często gęsto podpowiadał co mają mówić i do tego ten jego kaszlo-śmiech. No ale też prawda, że w tych filmikach to trzeba było coś dostrzec, albo wiedzieć coś na dany temat, żeby to śmieszyło, a głupie dzieci to się wolą śmiać jak dwóch typów przeklina, a nie jak na przykład Konon z Majorem (który ledwo zdanie klecił) o CBA wyreżyserowany dialog przeprowadzają, a do tego jest przedstawiona w sposób materialny alegoria łapówkarstwa w postaci 100zł w pułapce na myszy xD
#kononowicz #szkolna17 #szkola
  • 9
  • Odpowiedz
@yung_jaspis Nie, to był dramat. Filmy z suflerem były po prostu #!$%@?. Sorry, ale szkolna, jak każde tego rodzaju internetowe znalezisko, stało interakcją

A że Konon reagował jak Tiger Bonzo, grożąc Terce tasakiem, to zlecieli się fani Tigera Bonzo, bo w 2016 Bonzo akurat skończył nagrywać.
  • Odpowiedz
@yahoomlody: Tiger się wtedy faktycznie skończył. To, co Tiger nagrywa teraz to kompletne gówno, z reżyserem i bez ognia.

Tiger nie może #!$%@?ć takiego fajansu jak kilka lat temu, bo by mu jeszcze dzieciaka odebrali.
  • Odpowiedz