Wpis z mikrobloga

Właśnie zadzwonił Pan ze sprzedaje ziemniaki, podziękowałem, on przeprosił, ale gdym chciał kupić 10kg ziemniaków to jak mu zapłacę? Kto trzyma kilkadziesiąt złotych w gotowce? Emeryci i złodzieje pracujący na czarno? Jakieś gastro, zloteraczki.
Rozumiem trzymanie jakiejś gotówki na czarna godzine, ale to przecież nie w złotówkach :D Płacicie jeszcze regularnie gotówka?
#ziemniaki #pieniadze
  • 29
@bialegomisa: wiele sytuacji życiowych wymaga gotówki, nawet najmniejszej. Czesto jakieś automaty, wózek w sklepie, małe osiedlowe sklepiki, albo gdy w małym sklepie czy żabce nie działa terminal - a zdarza się to często.
Pozatym 10kg ziemniaków to jest kosz 20zł xD
@bialegomisa: czasem się zdarza, ale nawet znajomemu, od którego kupuję jajka, płacę przelewem, bo nam obu tak wygodniej.
Ostatnio gotówkę wyjmowałem ze ściany kilka miesięcy temu i dopiero wczoraj jej użyłem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wszędzie płacę kartą, a w zasadzie telefonem.
@dmde: Ale nie masz poczucia, ze jak jebnie bank to już będzie tak źle ze te złotówki to nic nie będą znaczyły? Zastanawiałem się nad tym tez. Dolary? Złoto? :D trochę się robi szur szur
@bialegomisa: niestety wszystkiego nie jestesmy w stanie przewidzieć. Poczytaj sobie o banku bps sanok. Co prawda jest fundusz gwarancyjny i kasa do prywatnych osob wroci ale to trwa. Jak ktos niema w domu to musi pozyczac.