Wpis z mikrobloga

Render wioski do tworzonej hobbystycznie prerenderowanej izometrycznej gry na Androida. Zastanawiamy się jeszcze nad kolorystyką trawy i drzew (może mniejsza różnica w jasności między nimi?). W kolejnej iteracji chcemy dodać więcej detali takich jak drobne przedmioty, kamienie, błoto i kurz.

#blender #gamedev #gry #fantastyka
S.....7 - Render wioski do tworzonej hobbystycznie prerenderowanej izometrycznej gry ...

źródło: comment_1605260344iEI9uxnK6XiDI62XcmEEqu.jpg

Pobierz
  • 37
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DarkjoyGames: monetyzacja nie jest dla nas celem nadrzędnym - na ten moment chcemy stworzyć grę darmową z bardzo niewielką ilością reklam, na przykład reklama pełnoekranowa po uruchomieniu gry, ale nie częściej niż co godzinę. Zakładamy raczej, że jest to hobby na które jesteśmy gotowi wydać swoje pieniądze niż sposób na zarobek. Gdyby okazało się, że darmowa wersja ma sporo graczy to wtedy zwiększymy czas i budżet na wykonanie kolejnej części
  • Odpowiedz
@DarkjoyGames: a jeszcze w temacie samej platformy - gra jest napisana w sposób, który nie jest ściśle powiązany z żadną platformą ani nawet żadną biblioteką graficzną. Dzięki temu stworzenie wersji na inną platformę nie będzie problemem od strony technicznej gdyby na dalszym etapie rozwoju okazało się, że faktycznie wersja na PC sprawdza się lepiej. Tak jak pisałem mechanika nie jest kluczowym aspektem rozgrywki, w zasadzie mimo oprawy graficznej można powiedzieć
  • Odpowiedz
@karygodnykartofel: Commandos to jedna z tych gier, na których nieco się wzorowaliśmy już w trakcie tworzenia wizji tego jak ma wyglądać oprawa graficzna. Oryginalnie inspiracją do gry był Gothic 3: The Beginning, ale od strony graficznej chcieliśmy iść w nieco innym kierunku, bliższym między innymi temu w Commandos. Samej gry nawiasem mówiąc nawet nie znałem, ale znalazłem ją na jakimś forum w wątku o grach w rzucie izometrycznym.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sulejman7 według mnie wygląda trochę blado, myślałeś nad lekkim podkręceniem nasycenia?

@DrunkMind: prawdopodobnie nie będziemy zwiększać nasycenia żeby nie osiągnąć zbyt wesołego i cukierkowego efektu wizualnego, ale będziemy starać się przełamać kolory ciemniejszym błotem i zabrudzeniami na budynkach, a potem ponownie weryfikować efekt.
  • Odpowiedz
Wygląda to fajnie. W dobra stronę idziecie. Ja bym delikatnie zróżnicowane zieleń - wydaje mi się zbyt jednolita- za mało zroNicowania w kolorze.tam gdzie zaczynają się żółte połacie chyba pól, tu przy wiatraki widać mocno granice między nimi. Sztucznie to trochę wygląda. No i wydaje mi się że trzeba zroznicowac strzechy . Drzewa wyglądają jak jeden model obracany i skalowany randomem. Wprowadźcie kilka seedow. I może jakieś krzaki/zarosla?
  • Odpowiedz