Wpis z mikrobloga

Katolicy: Od zawsze uważają gejów za gorszych, grzesznych, wytykają ich palcami, nazywają tęczową zarazą, dewiantami, ideologią LGBT, zboczeńcami, lobbują za nie daniem im praw przysługującym heteroseksualistom, wrzucają do jednego worka z pedofilami, wyzywają, biorą udział w propagandzie PIS mającej na celu zdyskredytowanie homoseksualistów w oczach społeczeństwa, zbierają podpisy pod ustawą stop LGBT

Geje: W końcu się zaczynają jednoczyć i bronić

Katolicy: Hurr durr atak na kościół! Chrystianofobia!

Pobierz S.....b - Katolicy: Od zawsze uważają gejów za gorszych, grzesznych, wytykają ich pal...
źródło: comment_1604956954t75WGot1b5aTyMz4MW6ZhD.jpg
  • 33
@Ekspert_od_niczego Bezczeszczenie chodziło o wulgarne rzeczy, jak cipkomaryje etc. Nie jestem islamskim zwierzęciem, więc nie będę im za to robił krzywdy, ale nie smak jest.

Walka z religią to chodziło mi o powszechny na kulturowej lewicy anty-teizm. Nie państwo świeckie tylko otwarty anty-teizm.
@HarvestinSeason
Ale wiesz, że cipkokaryjka to akcja jednej feministki, która nawet nie jest związana z LGBT? Tego nie organizowała żadna organizacja LGBT.

Walka z religią to chodziło mi o powszechny na kulturowej lewicy anty-teizm. Nie państwo świeckie tylko otwarty anty-teizm.

Mówiliśmy o LGBT. W ruchu LGBT jest Wiara i Tęcza, która zrzesza wierzące osoby i wręcz ją promuje.
@Ekspert_od_niczego: Ej, przepraszam zatem czemu, gdy takie rzeczy się dzieją mamy traktować to jako wyizolowane przypadki i nie generalizować, ale krytycyzm społeczności katolickiej, która notabene stanowi większość tego kraju jest dawany bez poprawki na generalizację. Ja popieram równość małżeńską, ale jak już wspomniałem nikt nie stara się mnie generalizować z tłumem homofobów. Więc czemu, gdy jakiś debil atakuje moją grupę wyzaniową ja mam brać tą poprawkę?
@HarvestinSeason

ale krytycyzm społeczności katolickiej, która notabene stanowi większość tego kraju jest dawany bez poprawki na generalizację.

Co najwyżej przez wykopowych kretynów. Każda generalizacja jest zła. Ale różnica między LGBT a Kościołem jest taka, że KK to jednolita organizacja - ma zarządzających, odpowiednik statutu, regulaminu, wewnętrzne zasady itp. LGBT - nie. Są różne organizacje, a zdecydowana większość osób LGBT nie należy do żadnej. Krytykując Kościół większość osób ma zwykle na myśli instytucję
@Ekspert_od_niczego: Nie mam zamiaru grać w grę pod tytułem 'będę lepszy', bo jest to po prostu nie opłacalne. Jak nie odpowiadasz chamowi, po chamsku to przyzwalasz na jego chamstwo. Nie ma żadnego benefitu względem takiego zachowania, poza bezwartościowym moralnym zwycięstwem.

A odnośnie pierwszego akapitu, to można to samo powiedzieć w drugą stronę. Przecież Sebki też twierdzą, że nie walczą z homoseksualistami tylko z ideologią LGBT. Przestań moralizować jedną generalizację, bo wpisujesz
@HarvestinSeason

Jak nie odpowiadasz chamowi, po chamsku to przyzwalasz na jego chamstwo.

Spoko, ale czemu przy okazji mają obrywać niewinni?

Przecież Sebki też twierdzą, że nie walczą z homoseksualistami tylko z ideologią LGBT.

To PiS tak twierdzi. Sebki krzyczą "zakaz pedałowania", krzyczą o zboczeńcach i degeneratach. Zresztą ideologia LGBT nie istnieje, w przeciwieństwie do działań KK.

Przestań moralizować jedną generalizację, bo wpisujesz się w głupią lewacką tendencję, w której jedno niemoralne zachowanie