Wpis z mikrobloga

W poszukiwaniu rzetelnych, naukowych źródeł na temat #homoseksualizm trafiłem ostatnio na taką stronkę:

www.homoseksualizm.edu.pl

i przyznam, że mam niemały zgrzyt.

Terapia, która leczy z homoseksualizm?
Kontrowersje wokół wykreślenia homoseksualizmu z DSM?
Dowody naukowe na to, że można zmienić orientację?
Powołują się tam nawet na wypowiedź prof. Lwa-Starowicza w jakimś akapicie.

...a to wszystko okraszone tonami przypisów z publikacji w pismach naukowych, prac, książek i opracowań.

Na pierwszy rzut oka stronka wygląda jakby była zrobiona przez jakiegoś ministranta, który aktywnie walczy z #lgbt po roratach, ale przyda mi się trochę obiektywnej wiedzy na ten temat, bo czytam to co Oni tam wypisują i własnym oczom nie dowierzam.

#bekazprawakow #bekazlewactwa #bekazkatoli #neuropa #pytanie
  • 14
...a to wszystko okraszone tonami przypisów z publikacji w pismach naukowych, prac, książek i opracowań.

@LookAtMyHorse: oj, jak boli, jak boli. Trzeba powiedzieć o ministrancie i pewnie ksiądz to pisał w Watykanie. Oj, oj, wszystko kłamstwo, oj to nie może być prawda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie polecam. Strona robiona przez fanatyków religijnych.

@Ordo_Publius:
@kyloe:
Tak przeczuwałem, ale mi to wyskoczyło na pierwszym miejscu jak wklepałem w google "homoseksualizm fakty mity" i się trochę przeraziłem.
Te odnośniki do źródeł trochę mi wodę z mózgu zrobiły. Zadał sobie ktoś trud, żeby się z tym skonfrontować?
oj, jak boli, jak boli. Trzeba powiedzieć o ministrancie i pewnie ksiądz to pisał w Watykanie. Oj, oj, wszystko kłamstwo, oj to nie może być prawda ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Cayar: Tagi jednak zobowiązują ¯\_(ツ)_/¯

Jak masz coś merytorycznego do napisania to też chętnie poczytam
@LookAtMyHorse Facet od tej terapii to Nicolsi - żeby wiedzieć, jaki to rodzaj czuba (wyrzuconego że wszystkich organizacji naukowych), warto powiedzieć, że sam publicznie przyznaje się do uprawiania jawnego czarnoksięstwa, które nazywa "parapsychologią katolicką". Te dane o skuteczności tej terapii pochodzą od niego samego - mógł napisać równie dobrze 100%. Brytyjskie organizacje naukowe zrobiły badania na temat ile faktycznie osób twierdzi (twierdzi, co nie znaczy że tak było), że terapia reparatywna zmieniła
co za żart, że to wisi na domenie edu xDD

@Nieprzyjazny_Ziemniak:

Domeny .edu mogą być rejestrowane wyłącznie na rzecz instytucji edukacyjnych akredytowanych przez Departament Edukacji Stanów Zjednoczonych. Oznacza to, że rejestracja domen .edu nie jest w praktyce dostępna dla instytucji z innych krajów.

Warto zwrócić uwagę, że w Polsce domeny edu.pl mogą być rejestrowane przez dowolne osoby i podmioty.

Sprawdzałem, domena zarejestrowana w 2010 roku na osobę fizyczną. Pewnie zwykłe .pl