Aktywne Wpisy

CheekiBreekiBandito +551
źródło: temp_file3828091634160998515
Pobierz
AidsFiesta +620
Jestem na robocie właśnie u klientów, i jest taka fajna 18 letnia niunia, trochę ją tam podrywałem, ale chyba nie jest zainteresowana. Właśnie sobie walę kloca u nich na kiblu a w łazience mają cały kaloryfer suszących się majeteczek i staniczków. Kusi jak diabli ale trzymam się już 3 tyg bez keksu i 2 tyg no fap więc szkoda passy. No i nie chciałbym sam przed sobą robić creepa z siebie. Niuchnę

1. z jaką prędkością musi jechać samochód żeby oderwać sie od podłoża
2. czy jeżeli samochód z prędkością N LECI nad powierzchnią, to czy ma większą energie kinetyczną od samochodu który z tą samą prędkością jedzie?
3. jak policzyć energie którą posiada samochód który kręcąc sie w powietrzu walnie tyłem w jakiś obiekt
całość zmierza do pytania:
jeżeli zrobić wyskocznie, i rozpędzić samochód, który w trakcie fazy lotu zacznie sie obracać z prędkością 3 obrotów na sekunde, to z jaką mocą p-------i w przechodnia (jak pewien znany piłkarz), i z jaką mocą musi go walnąć żeby ciało zostało dosłownie rozerwane (a nie rozcięte, albo dojdzie do uszkodzen wewnętrznych)
1. Zależy od aerodynamiki samochodu
2. Kinetyczną taką samą, bo to mv^2. Co najwyżej ten lecący ma jeszcze dodatkową energię potencjalną, którą spadając może zmieniać na kinetyczną. Zauważ, że żeby lecieć coraz wyżej jego prędkość musi maleć (lub uzyskiwać dodatkową poprzez napęd, ale w locie koła nie działają)
3. Suma kinetycznej w ruchu prostoliniowym, kinetycznej w ruchu obrotowej i potencjalnej. mv^2+Iw^2+mgh
Do obliczenia zadania potrzeba dużo trudno dostępnych danych -
Dodatkowo nie wiem gdzie