Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
JestemZSosnowca +232
Patrzcie i uczcie się srający do żwira #bekaztransa
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
Podejście wobec zagęszczenia, obierane poprzez technologów żywieniowych opiera sie raczej między innymi wobec gum guar, celulozowych, ksantanowych oraz pomysłu wobec docelowej gestości oraz dostępnych urządzen linii produkcyjnej.
Cena owych sosów często zastanawia, konsystencja być może również, dostepne smaki być może.
Samodzielna produkcja sosów mniej bądź bardziej pozbawionych kalorii jakkolwiek wydaje się bliska zasięgiem ponieważ teoretycznie możemy zagęścić dowolny sok, napój, kawę, płyn, który znajdziemy na półce w sklepie bądź w szklance.
Na filmiku przedstawiam eksperymentalny sos wykonany ze zmieszania w butelce, w której został kupiony sok jabłkowo marchewkowy wraz z około pół łyżeczki gumy guar po czym wstrząśnięty wewnątrz butelki następnie pozostawiony na kilkanaście godzin. Zagęszczanie następuje szubciej, w przeciągu kilkunastu minut, jednak po dłuższym czasie raczej uzyskuje się docelowy sos.
Mieszając łyżką bądź widelcem bądź mechanicznie łatwo o grudki ale wydają się zanikać po czasie.
Jakie macie własne doświadczenie wobec produkcji sosów tego typu, opierających się o zagęszczenie wody czy cieczy między innymi gumą jakiegoś rodzaju?
#mikrokoksy #silownia #gotujzwykopem
wysoce prawdopodobne ponieważ wykonując sos zero kaloryczny zagęszczamy wodę dodając barwnik oraz aromat oraz słodzik. Ostateczna konsystencja zależy od przebieg zagęszczenia smak od aromatu i słodzika kolor od barwnika