Muhammara w moim prywatnym rankingu pobiła wszystkie hummusy i baba ganoushe razem wzięte.
Dokładny przepis na pastę będzie pewnie jutro lub w najbliższych dniach ale jest bardzo prosta: pieczona papryka bez skórki i gniazd nasiennych, orzechy włoskie, czosnek, chili, oliwa, kumin, sok z cytryny i sól. Często w przepisach przewija się bułka tarta, pokruszona maca albo miąższ pieczywa - imo zupełnie zbędne. Całość wystarczy zblendować. Znowu miałam ochotę na coś bez mięsa więc do pieczenia papryki dorzuciłam bakłażana - ponakłuwanego widelcem i wysmarowanego oliwą. Upieczonego wystarczyło przeciąć wzdłuż na pół i podać z pastą.
@chixi: ja robiłam z nerkowcami jako bazę do spaghetti, ale włoskie brzmią całkiem spoko, bo zmienią smak ( ͡°͜ʖ͡°) niemniej - > baba ganoushe
@chixi: fenomenu tego chyba nigdy nie zrozumiem. Nie mam dwóch lewych rąk, przejrzałam kilka przepisów przed zrobieniem własnej, więc nawet nie bazowałam na pierwszym lepszym, a szczerze mówiąc nie przypominam sobie, żeby coś innego uruchomiło we mnie odruch wymiotny po
@matra bardzo mi pasuje ta lekka goryczka tutaj, ja lubię, baba bardzo mi smakuje ale na pewno nie było takiego efektu wow jak w przypadku muhammary. Ale ja jestem fanatykiem pieczonej papryki, może to dlatego :D
Dokładny przepis na pastę będzie pewnie jutro lub w najbliższych dniach ale jest bardzo prosta: pieczona papryka bez skórki i gniazd nasiennych, orzechy włoskie, czosnek, chili, oliwa, kumin, sok z cytryny i sól. Często w przepisach przewija się bułka tarta, pokruszona maca albo miąższ pieczywa - imo zupełnie zbędne. Całość wystarczy zblendować.
Znowu miałam ochotę na coś bez mięsa więc do pieczenia papryki dorzuciłam bakłażana - ponakłuwanego widelcem i wysmarowanego oliwą. Upieczonego wystarczyło przeciąć wzdłuż na pół i podać z pastą.
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw #wegetarianizm
niemniej - > baba ganoushe
@chixi: fenomenu tego chyba nigdy nie zrozumiem. Nie mam dwóch lewych rąk, przejrzałam kilka przepisów przed zrobieniem własnej, więc nawet nie bazowałam na pierwszym lepszym, a szczerze mówiąc nie przypominam sobie, żeby coś innego uruchomiło we mnie odruch wymiotny po
@r__k a smakuje jeszcze lepiej!