Wpis z mikrobloga

#programowanie #python
Czołem, stworzyłem niedawno stronę pyHeart. Jej idea jest bardzo prosta - agreguje w jednym miejscu linki (link + krótki opis) do źródeł, które śledzę na bieżąco (podcasty/książki/meetupy/newslettery itd. ze świata Pythona). Póki co głównie treści anglojęzyczne, ale nie jest to żadne ograniczenie, które sobie narzuciłem - jak natrafię na jakieś polskie materiały, to chętnie je tam umieszczę.
Zapraszam do śledzenia!
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jszafran: Za Django zawsze +, najlepszy i najbardziej kompleksowy kombajn do budowy czegokolwiek webowego dostępny w Python.

Radzę Ci jednak porzucić generowanie HTML po stronie Python a przerzucić się na Django-rest-framework + douczyć się podstaw JS. Takie coś przy większej ilości danych działa znacznie, znacznie lepiej bo html jest generowany u użytkownika a Twoje (w tym wypadku już) API zwraca wyłącznie suche dane.
  • Odpowiedz
@Ilythiiri: Hej, dziekuję za sugestię. Generalnie to znam podstawy DRF oraz JavaScript. Na początku chciałem skupić się na dowiezieniu podstawowej oraz działającej wersji jak najszybciej, więc wybrałem tradycyjne (lepiej mi znane) podejście, czyli Django templates, renderowanie HTMLa po stronie serwera. Na codzień w pracy siedze raczej w data engineeringu, a wszelkie webowe rzeczy robie po godzinach jako projekty na boku. Rozważałem użycie Vue.JS, bo napisałem w nim kiedyś SPA dashboard
  • Odpowiedz