Wpis z mikrobloga

@decadence: Trzeba tylko ładnie opisać co się wysyła i nie zasypywać kobiety starymi shotami- te zna.
Wniosek ma być o zamianę kary ograniczenia wolności na zastępczą karę aresztu.
Dobrze też jak ktoś miałby shoty/screeny ile zarabia/zarabiał na strimach, bo rafcio będzie się bronił że jest bezrobotny i nie zarabia, wtedy mu korzystniej przeliczą stawkę dzienną i mniej będzie miał do odsiedzenia, a jak udowodni mu kurator że jednak ma dochody, to
@kalmaris: ciekawa informacja, zobaczymy jaki bedzie odzew, ale w razie czego chetnie przyjme wszelkie shoty / screeny itp i sam postaram sie pare zlapac. zwyrodnialec wielokrotnie sie przechwalal tym, ze pracuje i zarabia, wiec prosze bardzo - skoro tak sie zmienia i naprawia, to niech splaci swoje dlugi lamus.

udalo mi sie porozumiec z dziennikarzem ktory w natemat byl laskaw zrobic sprostowanie odnosnie klamstw analczyka, uda mi sie i dotrzec do
@kalmaris: troche lipa wrzucac adres kuratorki na tag analny, bo moze zostac zasypany zgloszeniami niespecjalnie rozgarnietych mirkow, ale najwyzej poczekam az kurz opadnie i odezwe sie do tej kobiety z merytoryczna i dobrze przygotowana opcja. jesli tylko ma glowe na karku i jest dobrym czlowiekiem, to nie bedzie jej trzeba zbyt dlugo przekonywac do podjecia odpowiednich dzialan, tym bardziej, ze tutaj wystarczy pokazac jej PRAWDE.

ja zawsze dzialam w zgodzie z
@spidero: Zna już, ale to "suche" informacje jak twierdziła. Potrzebne najbardziej są dowody że ma dochody ze strimowania i że nadal pije. Większość filmików jej wysłałem, ale może macie więcej, bo nie ukrywam że też bazuję na tym co tu jest wklejane, nie mam zbytnio czasu by śledzić jego samoupodlenie codziennie.
@Martynowo92: Dopiero wyjdzie. Nie tylko we mnie ma antagonistę. Mnóstwo zeźlonych ludzi na niego czeka choćby w jego rodzinnym mieście. :) On wie że jest w czarnej dupie, ale nijak nie umie się "przeprosić z życiem". Nie da się tak dalej uciekać, choć on myśli że się da.
Miał mnóstwo okazji do naprawy swojego życia i niejeden mu rękę podawał, ale każdą możliwość #!$%@?ł i dalej fika koziołki...
@kalmaris: Szacun, sam przeglądałem rządową listę kuratorów w Siedlcach gdy okazało się oficjalnie, że analniak ucieka od odróbek i oszukuje urzędników ... dzwoniłem pod kilka numerów z listy, ale nikt nie odebrał. Nic nie pisałem w temacie, bo wiecie, hehe ... wolę "pracować w ciszy". ( ͡° ͜ʖ ͡°) Teraz już jest konkretny punkt zaczepienia i można działać. Gwintowanie się zbliża, tym razem beniz nie będzie plastikowy.
wtedy mu korzystniej przeliczą stawkę dzienną i mniej będzie miał do odsiedzenia, a jak udowodni mu kurator że jednak ma dochody, to klepną mu więcej.

@kalmaris: to nie prawda. Przy karze ograniczenia wolności przelicznik jest 2 dni prac społecznych = 1 dzień zastępczej kary pozbawienia wolności (nie aresztu). No i przelicza się tylko tą cześć prac społecznych których nie wykonał. przykład: jeżeli został skazany na 6 miesięcy ograniczenia wolności po 20
@kalmaris: ok. Rozumiem. Jest taka instytucja.. Sąd zarządzi mu karę zastępczą za karę grzywny. To że teraz ma odróbki jest nieistotne w tej sytuacji. Grzywna jest określona w stawkach razy kwota. 100 stawek razy 20zł np. I do odsiadki będzie miał taki sam przelicznik. Dwie stawki to jeden dzień zastępczego niepobawienia wolności. Tyle że z tymi grzywnami jest taka śmieszna sytuacja, że może ją w dowolnym momencie uiścić. Nawet na bramie