Ciekawy dokument wart polecenia. Tagi #dascoin i #onecoin stały się przez ostatnie lata niejako synonimem #mlm i piramidy finansowej. Dlatego może warto za pomocą tych tagów uświadomić tych, którzy dali się złapać na jakąkolwiek piramidę, że możni tego świata również dają się złapać.
@gazpacho: tylko idioci którzy nie potrafią liczyć łapią się w piramidy finansowe A Ty mylisz piramidy finansowe z mlm i mówisz o uświadamianiu innych?
@MilionoweMultikonto: nigdzie nie napisałem, że mlm to piramida finansowa. Zarówno w mlm jak i piramidach finansowych większość ludzi traci swoje pieniądze i to łączy mlm z piramidami finansowymi.
@gazpacho: na giełdzie też łudzę tracą pieniądze, to dość luźny związek a we wpisie piszesz o mlm jakby było synonimem piramidy zamiast sprostować to. Rozumiem, rozpędziłes się i nie zauważyłeś....
@MilionoweMultikonto: nie rozumiesz. Dzisiejszy MLM od piramidy finansowej różni się tym, że mają swój produkt który ma przykryć fakt, że starają się stworzyć piramidę finansową pod przykrywką MLM. Dopóki produkt jest atrakcyjny i się sprzedaje dopóty MLM wygląda jak organicznie rozwijająca się firma. Dzisiaj problem wszystkich MLM polega na tym, że dużo bardziej zbliżają się do piramid finansowych niż organicznie rozwijających się firm. Większość tworów MLM dzisiaj ma piramidalną strukturę.
Dzisiejszy MLM od piramidy finansowej różni się tym, że mają swój produkt który ma przykryć fakt, że starają się stworzyć piramidę finansową pod przykrywką MLM.
@gazpacho: oszuści wykorzystują różne strategie żeby ukryć swoje plany, udają inwestorów, fundacje, urzędy,
@MilionoweMultikonto: Widzę, że jesteś ekspertem od wartościowych, legalnych i wartych zaufania MLM. Prosiłbym Ciebie o trzy przykłady MLM które dzisiaj nie są piramidami finansowymi.
@gazpacho: nie mogę bo nie chcę zdradzać z jakimi mam związek. Pozostałych nie weryfikowałem więc nie mogę się wypowiedzieć. Przyjmuję prostą zasadę, jeżeli końcowy sprzedawca jest w stanie się utrzymać tylko sprzedając towar bez wciągania nowych ludzi to warto policzyć jak się na tym wyjdzie w perspektywie 10 lat i masz odpowiedź...
Jeżeli tak jak mówisz towar nie jest atrakcyjny z perspektywy kilku lat to znaczy że to słaba sieć
@MilionoweMultikonto: Termin "MLM" i termin "piramida finansowa" oznaczają dokładnie to samo zjawisko. Termin "MLM" jest zmyśloną bzdurą służącą do zamaskowania piramidy finansowej. Dlatego MLM=piramida finansowa.
Dzisiaj problem wszystkich MLM polega na tym, że dużo bardziej zbliżają się do piramid finansowych niż organicznie rozwijających się firm. Większość tworów MLM dzisiaj ma piramidalną
Oficjalna definicja MLM jest bzdurą wyssaną z palca.
@renalum: xD chłopie, oficjalna definicja jest definicją której powinieneś używać żeby nie mylić pojęć, ale skoro Ty sobie wymyślasz definicje słów których używasz to dyskutują sam ze sobą xD
@MilionoweMultikonto: Wklej tutaj dokładną definicję MLM używaną przez organy regulacyjne w Polsce lub w USA. Informacje mają pochodzić ze źródeł przygotowanych przez organy regulacyjne.
@MilionoweMultikonto: To, że jesteś związany z MLM da się wyczuć po dyskusji z Tobą. Pytam Ciebie o to, żebyś mi wskazał trzy MLM które dzisiaj nie są piramidą finansową. Jeżeli według Ciebie Avon jest wzorem szczytu szczerości i legalnego prowadzenia działalności w świecie MLM to brak mi retoryki i chęci do dalszej dyskusji z Tobą. EOT.
@MilionoweMultikonto: Jeszcze raz, bo chyba się nie zrozumieliśmy. Chcę dowiedzieć się od eksperta (ciebie) czym jest MLM i na czym polega. I chcę, żeby te informacje pochodziły od organów regulacyjnych, a nie np z książki dla MLMowych debili zatytułowanej "45sekundowa prezentacja". To jak, wkleisz wyjaśnienie czym jest MLM czy nie wkleisz?
@renalum: już Ci wyjaśniłem że Twoje oczekiwania są wewnętrznie sprzeczne. Organy regulacyjne nie definiują MLM samego w sobie, więc jak miałbym Ci wkleić coś takiego?
@MilionoweMultikonto: To mam inne pytanie. Czy znasz jakąś firmę MLM, która została uznana przez organy regulacyjne (w Polsce czy na świecie) za piramidę finansową? Jeżeli tak, to podaj nazwę tej firmy i wymień dokładnie te praktyki stosowane przez firmę, które zdecydowały o uznaniu jej za piramidę finansową. I podaj źródło prowadzące do organów regulacyjnych opisujących tę sprawę.
#inwestycje #dochodpasywny
A Ty mylisz piramidy finansowe z mlm i mówisz o uświadamianiu innych?
@gazpacho: oszuści wykorzystują różne strategie żeby ukryć swoje plany, udają inwestorów, fundacje, urzędy,
@gazpacho: a mimo to w dalszym ciągu w ostatnim komentarzu piszesz jakby to mlm było czemuś winne
Jeżeli tak jak mówisz towar nie jest atrakcyjny z perspektywy kilku lat to znaczy że to słaba sieć
@MilionoweMultikonto: Termin "MLM" i termin "piramida finansowa" oznaczają dokładnie to samo zjawisko. Termin "MLM" jest zmyśloną bzdurą służącą do zamaskowania piramidy finansowej. Dlatego MLM=piramida finansowa.
@renalum: o boże, idż sobie, nie mam ochoty kolejnemu tłumaczyć
@renalum: xD chłopie, oficjalna definicja jest definicją której powinieneś używać żeby nie mylić pojęć, ale skoro Ty sobie wymyślasz definicje słów których używasz to dyskutują sam ze sobą xD
Organy regulacyjne nie definiują MLM samego w sobie, więc jak miałbym Ci wkleić coś takiego?
Jeżeli natomiast chcesz lepiej zrozumieć o czym mówię proponuję Ci zapoznać się z tym opisem https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Marketing_wielopoziomowy