Wpis z mikrobloga

@DzikiBomber: Kościół nie stanowi w Polsce prawa. Wszelkie pretensje powinny być kierowane do władzy, że jest tak podległa klerowi. W imię czego ta wulgarna dzicz przerywa spokojnym ludziom modlitwę?
  • Odpowiedz
@mkpl: niżsi rangą obrywają rykoszetem za wypowiedzi góry.

Gdyby ktoś tym na górze podpowiedział by nie wdawać się za mocno w ten konflikt albo inaczej łagodzić niepokoje społeczne być może mediatorem czy poprosić o spokojna dyskusje to myślę że inaczej by to wyglądało.

A tak zaplecze partii rządzącej się aktywowało, zupełnie niepotrzebnie.
  • Odpowiedz
@mkpl oczywiście, naciski że strony kościoła na wprowadzanie prawa wg. swojej ideologii, branie pieniędzy publicznych, ukrywanie przestępców i bycie ponad prawem, podsycanie nienawiści w kraju.

No tak, zero powodów.
  • Odpowiedz
@So_I_Scream: To miej pretensje do tych, co są podatni na te naciski, do tych, którzy te pieniądze im dają, do tych którzy nie egzekwują prawa. To państwo jest słabe a nie kościół silny. Nie w tym kierunku pretensje są kierowane co w głównej mierze być powinny.
  • Odpowiedz
@calka-rekurencyjna: To Państwo ostatecznie kształtuje obowiązujące prawo. Ja osobiście jestem za zachowaniem dotychczasowego kompromisu aborcyjnego, ale stanowczo nie zgadzam się z agresywnym i wulgarnym zachowaniem wobec ludzi wierzących.
  • Odpowiedz
To nie powód żeby bezczelnie ładować się do kościołów i bezcześcić wartości które dla wielu ludzi są święte. To jest zwykła rozwydrzona hołota. Można protestować, ale bez takich haniebnych czynów.
  • Odpowiedz