Aktywne Wpisy
CrokusYounghand +71
jakaś p0lka, której stary wszystko zasponsorował, jest teraz stawiana na piedestał, jako młoda i ambitna k0bieta, której świat się powinien kłaniać w pas i brać z niej przykład. a ty robaku siedzący w kołchozie, którego nie stać na zakup gównianej kawalerki w powiatowym, d--a cicho, bo psujesz powietrze takim wspaniałym tytanom wstawiania o 4 rano.
it's time to die
#p0lka #wysokieobcasy #wysryw
it's time to die
#p0lka #wysokieobcasy #wysryw
Byłam też szczepiona na krztusiec, tężec i błonicę
Mhm, bo ogolnie nie ma przeciwskazan zadnych, wiec mysle, ze chyba warto.
A tak poza tym, to kiedy w takim razie w Polsce robi sie szczepienia? W Anglii jest to rekomendowane w 21 tygodniu ciazy
Sama chciałam się zaszczepić, ale w PL nie ma szczepionek na grypę i czekam w kolejce
Ciekawy jestem, gdybym sam chcial sie zaszczepic, to czy na wyspach tez musialbym czekac w kolejce. W doroslym zyciu nigdy sie nie szczepilem - cos bylyo w podatawowce, ale juz nie pamiętam co. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Warto szczepić się na grypę w ciąży! Nie musicie mieć żadnych obaw. Niech tylko partnerka pamięta, że ma być zdrowa, kiedy idzie się zaszczepić. Żadnego przeziębienia, powiększonych węzłów chłonnych itd.
Można szczepić się w każdym trymestrze ciąży. W każdym. Zalecają w II i III, ponieważ wtedy najczęściej dochodzi do hospitalizacji ciężarnej w przypadku zakażenia wirusem grypy.
Jeszcze raz powtórzę: szczepić się na grypę, trymestr nie
Super, bardzo dziękuje. Wykop jeszcze mnie nigdy nie zawiodl. Swoja droga, skad taka wyczerpujaca odpowiedz? Zajmujesz sie medycyna?