Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kozajsza: w 2019 w polsce urodziło się 378 tysięcy dzieci, oraz zrobiono tysiąc legalnych aborcji. jak nic czeka nas POTĘŻNY wyż demograficzny, nie wiem czy pis wyrobi się z budową przedszkoli
  • Odpowiedz
@Kozajsza: Będzie potrzeba sprowadzenia większej liczby uchodźców i wyszkolenia ich, żeby się tymi niepełnosprawnymi osobami mogły zajmować, gdy rodzice będą mogli pracować na PKB Polski ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kozajsza: nie mówiąc już o tym, że zakaz aborcji upośledzonych płodów spowoduje, że sporo par zrezygnuje ze starań o dziecko ze strachu, że będą zmuszeni do rodzenia dałna czy innych potworków z flakami na wierzchu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@przemek-: Bo ich wiedza kończy się na ich doświadczeniu - dziecko niepełnosprawne to w najgorszym przypadku takie z zespołem Downa. Kur*a już nie mogę tego wszystkiego słuchać.
  • Odpowiedz
dziecko niepełnosprawne to w najgorszym przypadku takie z zespołem Downa. Kur*a już nie mogę tego wszystkiego słuchać.

@zagu: ej ale czemu niby umniejsza się zespołowi Downa jako schorzeniu rujnującemu życie? Osobiście bardziej przeraża mnie urodzenie dziecka z downem wizja reszty życia w wyrzeczeniach, biedzie i trudzie, ze świadomością że cały wysiłek i tak jest jak krew w piach bo nigdy nie będzie lepiej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@szejk_wojak: To nie jest kwestia umniejszenia. Każdą niepełnosprawność jest w mniejszym lub większym stopniu utrudnieniem, nieszczęściem, tragedią. Niemniej jest mnóstwo osób z ZD które funkcjonują w społeczeństwie - uczą się, nawet pracują. Oczywiście są różne przypadki. Niemniej często są to dzieci które można pokochać, z którymi wchodzisz w interakcję, które przytulą. Mam wrażenie że dla takich Godek czy Bosaków abstrakcją jest ciąża obumierające, czy wady które nie dają szans na
  • Odpowiedz
Niemniej jest mnóstwo osób z ZD które funkcjonują w społeczeństwie - uczą się, nawet pracują. Oczywiście są różne przypadki

@zagu: No właśnie. Cóż z tego, że są różne stopnie upośledzenia. Zaryzykowałbyś? Bo ja nie. Nawet te "udane" przypadki mnie nie urządzają.

Tak samo jak nie wsiadłbym do samochodu nie mając OC.
  • Odpowiedz