Wpis z mikrobloga

Jak w #photoshop zrobić takie linie jak na dołączonym obrazku? Chodzi mi o pojedynczą linię bez efektu świecenia. Po prostu falowana linia o tej samej grubości na samej długości. Ręcznie takie coś nie wyjdzie na pewno gładkie. Próbowałem przez ścieżki ale tam traci się grubość linii pierwotną i bardzo łatwo zrobić coś dalekiego od zwykłej falowanej linii.
MatthewDuchovny - Jak w #photoshop zrobić takie linie jak na dołączonym obrazku? Chod...

źródło: comment_Tm2LD4S2yI2BMeF5Rddx8mJ0Od4LXXX8.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MatthewDuchovny: pen tool-> zaznacz pierwszy pkt. . Zaznaczając kolejny trzymaj przycisk myszy i przesuwając ustawiasz łuk w kierunku położenie kolejnego pkt. , który zamierzasz wprowadzić. Robisz falę jaką chcesz-> Prawy przycisk myszy->Stroke path->wybierasz brush(ustal wcześniej rodzaj pędzla i grubość w narzędziu brush tool). Upewnij się, że masz odznaczone simulate pressure.
  • Odpowiedz
@MatthewDuchovny: Wybieramy Pióro -> Rysujemy naszą krzywą Beziera(fale czy to tam chcemy) -> włączamy Pędzel -> ustalamy grubość itp. i teraz trzeba włączyć Dynamikę kształtu i w Wahanie rozmiaru dajemy Nacisk pióra oraz opcje Transfer Wahanie przepływu dajemy Nacisk pióra (ja mam 25%) -> wracam do Pióra -> PPM i Obrysuj ścieżkę -> Pędzel + Symulacja nacisku

Jeśli będzie trzeba mogę zrobić ze zdjęciami
  • Odpowiedz