Wpis z mikrobloga

@PiotrTAG: nie poprawisz mocy, mam megane 3 i przez ostatnie 2 lata testowalem z ciekawosci i dla zabawy komplety zarowek od 100 do nawet 300zl zaroeno wiekszych jak i mniejszych producentow. Niestety efekt ten sam i wszystkie bajery opisane jako +xxx% nie daja efektow na rowni z pokladanymi nadziejami.
Obecnie jezdze na najprostszych zarowkach za 20zl i mam to samo co w powyzszych zestawach.
Moim zdaniem nie warto, wniosek po 2
1. Będzie nie legalne, 2. Nie będziesz oślepiał innych 3. Nie spali Ci auta 4. Będzie świeciło zajebiście. Serio. Na yt jest kilka polskich testów tych żarówek i sprawdzają się bardzo dobrze. Problem tylko z homologacją.@PiotrTAG: @TatoAktywny:
@PiotrTAG: jeśli zależy ci głównie na barwie to możesz też spojrzeć na żarówki z niebieskim filtrem jak Osram Cool Blue Intense czy Tungsram Sportlight Extreme, ale ostrzegam, że w deszczu nie będzie rewelacji z ilością światła
@PanKracy582: Ja też nie poważam oślepiania HID'ami w ryflowanych lampach. Ale widziałem na własne oczy jak żarówki CREE potrafią zrobić dobry światło/cień więc nie gadaj że to oślepia i że nie świeci. Można kupić dobry zestaw za 200 zeta.
Ale:
1. Homologacja, z czym to się wiąże? Z zabraniem dowodu w najlepszym wypadku w najgorszym wypadku to uczestniczyć w wypadku drogowym. Jeśli to wykryją( a na pewno wykryją) to masz poważne
@Qql3l3: konsekwencje po wypadku, stłuczce czy czymkolwiek odstraszają najbardziej. Nie ma sensu ryzykować... A najczęściej jest tak że nic się nie stało przez lata... A po zmianie głupich żarówek od razu coś się stanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PiotrTAG: tego @PanKracy582: nie słuchaj. Bo mu gdzieś dzwoni ale nie wiem w którym kościele. Serio jeśli boisz się konsekwencji kupuj dobre osrami „Night Vision” tylko zdaj sobie sprawę z tego że każda mocniejsza żarówka skraca jej żywotność.
to jak poprawić moc i barwę światła w megane III....

@PiotrTAG: zmień auto na takie, które ma xenon/LED fabrycznie, zamiast drutować w bieda wersji auta. NIE DA SIĘ. Możesz sobie lepsze żarówki kupić, albo przerobić auto na xenon/led jeśli w ogóle występowało, a nie LEDy za 40zł z aliexpress... Litości. PHILIPSY LED do takiego moda, i tak nielegalnego kosztują 700zł i one jakoś świecą...