Polacy to jednak głupi naród, znowu dali się wmanipulować w gierki rządzących. Tym razem zasłoną dymną jest walka z siłowniami (wcześniej było to LGBT). W ten sposób odciąga się uwagę opinii publicznej od naprawdę istotnych spraw. Wiadomo, że takie restrykcje są bardzo kontrowersyjne (nawet danych nie mają jaki siłownie i baseny stanowią udział w rozprzestrzenianiu się wirusa, moim zadaniem są póki co bezzasadne) i zaraz zrobi się zadyma. Tymczasem r--------l postępuje dalej. Wystarczy polaczkom rzucić temat zastępczy i tak to się kręci #polityka #mikrokoksy #4konserwy #neuropa #koronawirus
@wiem_wszystko: choćby brak jakiejkolwiek organizacji, zmarnowanie przez pisuarów czasu i środków. Zapytaj pacjentów onkologicznych albo ostrodyżuriwych to ci podrzucą kilka argumentów ( ͡°͜ʖ͡°)
@su1ik: No nie wiem. O ile wcześniejsze zasłony dymne to nieszkodliwe gospodarczo kaczki to teraz realnie zagrożone jest 100 tys. miejsc pracy. To jest igranie z ogniem i nadal nie odciąga ludzi od tematu covida.
@ZaplutyKarzelReakcji: co to dla nich jest branża fitness, już nie przesadzaj. Odciąga się od istotnych spraw związanych z covidem. Najśmieszniejsze jest to, że te restrykcje wywołują więcej kontrowersji i bólu d--y polaczka niż choćby wał na respiratory
co to dla nich jest branża fitness, już nie przesadzaj.
Nie wiem jaka jest wartość tej branży w Polsce, ale w dobie tak bezprecedensowego załamania konsumpcji zmniejszanie jej jeszcze bardziej kolejnym lockdownem to kolejny gwóźdź do trumny. Dodatkowo obnaża wielkiego stratega jako człowieka bez pomysłu na kryzys.
@ZaplutyKarzelReakcji: na pewno nie jest to czymś co opozycja mogłaby wykorzystać do poprawy sytuacji. Jeśli się na to złapią to będą tańczyć jak kaczka zagra
#polityka #mikrokoksy #4konserwy #neuropa #koronawirus
@su1ik: No nie wiem. O ile wcześniejsze zasłony dymne to nieszkodliwe gospodarczo kaczki to teraz realnie zagrożone jest 100 tys. miejsc pracy. To jest igranie z ogniem i nadal nie odciąga ludzi od tematu covida.
Nie wiem jaka jest wartość tej branży w Polsce, ale w dobie tak bezprecedensowego załamania konsumpcji zmniejszanie jej jeszcze bardziej kolejnym lockdownem to kolejny gwóźdź do trumny. Dodatkowo obnaża wielkiego stratega jako człowieka bez pomysłu na kryzys.
Ja bym tego nie uznawał za zasłonę dymną.