Wpis z mikrobloga

@Kosciany: Chyba nie jest to takie straszne skoro ja amator w temacie pieczenia chlebów upiekłem już parę w ciągu ostatnich dwóch miesięcy. Pewnie niejeden powie że to lamerskie- chleby na drożdżach i ciasto wyrabiane Termomixem. Ale są dobre i wiem co w nich mam.
@Kosciany: wygląda jakby ktoś drożdży / zakwasu nie dodał, albo zakwas zabił nieprzegotowaną / zbyt gorącą wodą, albo ciasto do wyrośnięcia dał do lodówki a potem jeszcze bochenek włożył do nierozgrzanego piekarnika.
@Kosciany: następnym razem nie wierz we wszystko co udaje się na filmikach na yt :) Kiedy chcesz to powtórzyć zazwyczaj się nie uda ;) Kilka razy podchodziłem do robienia frytek belgijskich... Nigdy mi nie wyszły, stwierdzam, że zdjęcia z przepisów to fakes ;)