Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SkrytyZolw: ale personel i tak zostanie zakażony, czy po wykonaniu testu personel nie zajmie się pacjentem? W jaki sposób sam test spowoduje uniknięcie zakażenia do czasu wyniku? (2-3 dni?)
  • Odpowiedz
@Morritz brak mi juz slow do takich ludzi.... P---a jedna nie pomyśli że dzieki takiemu testowi medyk nie roznosi covida dalej bo jak wyjdzie ze mial kontakt z + to idzie na kwarantannę i testy.

Normalnie matka roku, sama odmówiła pomocy własnemu dziecku... Jakby ten wymaz był pobierany z mózgu przez odbyt...
Typie, do momentu otrzymania wyniku moze zarazac dalej. To nie jest inteligentny wirus, ze przed diagnoza nie zaraza.
  • Odpowiedz
@materacci: Podjęte zostaną zupełnie inne środki ochronne. Uprzedzając pytanie - nie, szpitali nie stać na "profilaktyczne" stosowanie tego typu zabezpieczeń.

@SkrytyZolw: ale żeby podjąć inne środki ochronne muszą czekać na wynik? czyli w tym czasie pacjentem sie nie zajmą? chyba że od razu podejmą środki jakby miął Covida.
  • Odpowiedz
@materacci: Masz odpowiedź na swoje pytania w poprzednim komentarzu.

chyba że od razu podejmą środki jakby miął Covida.

Uprzedzając pytanie - nie, szpitali nie stać na "profilaktyczne" stosowanie tego typu zabezpieczeń.

Po co ja to pisałam, jak i tak zadałeś to pytanie xD
  • Odpowiedz
  • 0
@materacci zależy od obłożenia laboratorium, my jesteśmy dogadani (z tym do ktorego odwozimy) że testy pacjentow przyjmowanych w trybie nagłym robią nam w pierwszej kolejności. Wynik mamy w ciągu max 8h od chwili zawiezienia.
Duże miasto wojewódzkie.
  • Odpowiedz