Wpis z mikrobloga

W jakim wyparciu trzeba żyć by zaprzeczać szowonizmowi zakompleksionych przegrywów, szczególnie w takim miejscu jak ten portal XD

@Tarec: Na pewno jacyś mizogini istnieją, ale świat to nie wykop i to zjawisko marginalne. Margnalnym nie są jednak fake news i zmyślone artykuły które pojawiają się w tabloidach i trzeba mieć niezłe wyparcie, żeby traktować je jako źródło.
  • Odpowiedz
@elf_pszeniczny: clickbaitowy tytuł i sformułowanie. Tak jak artykuły

komputer który zabrał ludzi na księżyc

https://pclab.pl/art81318.html
Czy jak zobaczysz taki nagłówek, to stwierdzasz, że Armstrong wsiadł na komputer i poleciał nim na księżyc i ten komputer to 100% sprzętu, który umożliwił lądowanie na księżycu? Jeśli tak... to myślę, że potrzebujesz pewnej niebieskiej czapeczki z napisem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@GratisLPG: Dokładnie tak jest - nie zmyślam. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dlatego pewnie na praktycznie każdym przedmiocie z teorii informatyki na studiach miałem coś o wybitnych osiągnięciach mężczyzn i kobiet w tej dziedzinie. ¯\_(ツ)_/¯ No ale wiadomo lepiej pisać jakieś feministyczne wysrywy niż się uczyć i przekonać samemu jak to wygląda.
  • Odpowiedz
"Urojenia", a połowa wykopków tutaj się zesrała, że hehe kobieta to co najwyżej mogła pralkę programować.

@Tarec: oburzaj się, że ktoś coś uogólnia, samemu uogólniaj. Nikt normalny nie zaprzecza istnieniu kobiet, które miały wkład w rozwój informatyki. Ale też nikt normalny nie będzie się kłaniał przed całą grupą społeczną ani stosował parytetów, bo kiedyś tam jakaś kobieta się wykazała, więc kobiety stronk, do programowania z nimi! Poza tym programista to
  • Odpowiedz
@GratisLPG: kiedyś to były prawdziwe kobiety, a dziś, to brak słów same nawiedzone, roszczeniowe, z dwiema lewymi rękami do wszystkiego, zazdroszczę facetom którzy żyli w latach gdy kobiety coś sobą reprezentowały...
  • Odpowiedz
@GratisLPG: wielki kwik zasranych programistów, że kobiety dziurkowaly, a nie programowaly.
Informatyka nie została wymyślona dla 20 letnich brodatych chujków.
Moja mama ma 64 lata i jest administratorem sieci, cały czas w zawodzie.
  • Odpowiedz