Wpis z mikrobloga

@pogodny_mis65: Trzeba z---------ć, ale w czymś sensownym

Przykład:

Jeden uczył się 5 lat i został architektem - zarabia minimalną z perspektywą na średnią.
Drugi uczył się 6 lat i został lekarzem - zarabia dobre pieniądze na start z perspektywą na kilkanaście średnich
  • Odpowiedz
  • 693
@pogodny_mis65 ale właśnie to nie jest takie proste, musisz mieć na start zapewnione odpowiednie warunki, środowisko
samym z------------m to się najwyżej dorobisz problemów zdrowotnych
  • Odpowiedz
  • 27
@pogodny_mis65 oj chłopie, gdyby to było takie proste to kraj z-----------y (Polska, a jakże) byłyby bardzo bogaty. Ja bym bardzo chciała żeby tak było, tak być powinno, no ale w bardziej skomplikowanym i niesprawiedliwym niestety świecie żyjemy.
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: też nie do końca. Sam znam przypadek dwóch księgowych, jedna 28 lat, na studiach robiła na 1/5 etatu u jakiegoś Miecia, po studiach mając expa poszła do korpo, po roku podwyżka, po dwóch dostała dwie stażystki jako roboli od czarnej roboty, pracowała w pełni zdalnie i po tym czasie jej praca wyglądała tak, że jedynie sprawdzała stażystyki czy dobrze robią, max 4h dziennie coś klikała, zarabiała 10k brutto i
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz To był pierwszy zarobiony milion. Miałem na koncie milion złotych i prace za 6k w korpo którą rzuciłem żeby robić biznes z kolegą który wcale nie wymagał wielkiego nakładu funduszy. Nastepną bańke zarobiłem już normalnie ciężko pracując i inwestując, ale najprosciej widzieć tylko wycinek obrazka
  • Odpowiedz
@kptDoopa: Ja byłem inżynierem za średnią krajową i przeszedłem do branży fizycznej gdzie płacą mi 5x średnią krajową. Do tego samego zachęcam znajomego architekta, ale ten nadal wierzy że "prestiżowym" zawodem się dorobi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Priorytety już się przestawiają i pogardzani niedawno robole kasują ciężkie pieniądze od nadmiarowych białych kołnierzyków.
  • Odpowiedz
@Franekbozy7

@przegro_pisarz: przecież to jest jakiś spocony maciuś co trolluje xD

Twój umysł biedaka nie zrozumie, to człowiek sukcesu, który dorobił się miliardów ciężką pracą, wyrzeczeniami i poświęceniem, nie ma żadnych przyjemności w życiu bo musi z---------ć na
  • Odpowiedz
@pogodny_mis65 też nie rozumiesz, że dla większości tutaj jest za późno by się czegoś dorobić jak się zmarnowało swoje życie. Ja bym musiał założyć własny biznes kilka lat temu, albo gdybym śpiewał, grał w piłkę, był aktorem czyli frajerem robiącym na kogoś to bym teraz zarabiał z 15 milionów USD rocznie, ale jestem na to już za stary. Mało ludzi jest świadomych tego, że od najmłodszych lat muszą pracować na sukces
  • Odpowiedz