Aktywne Wpisy
Moja przygoda z inwestowaniem zaczęła się przypadkiem pod koniec czerwca 2025. Dotychczas byłem pod wpływem teorii Krzysztofa Karonia, który głosił jakoby cały rynek kapitałowy to spekulacja i manipulacja przez wielkich graczy. Miałem myślenie, że giełda to morze w którym rekiny zawsze pozjadają płotki, nigdy odwrotnie.
Każdy gadał o inwestowaniu, XTB było wszędzie na YT.
A to kupię sobie jakieś ETF za parę złotych i zobaczymy co się stanie.
Wpadłem w ciągłe śledzenie, dopłacałem coraz
Każdy gadał o inwestowaniu, XTB było wszędzie na YT.
A to kupię sobie jakieś ETF za parę złotych i zobaczymy co się stanie.
Wpadłem w ciągłe śledzenie, dopłacałem coraz

BorowikSzlachetny +128
#slubodpierwszegowejrzenia nie macie wrażenia że Breivik się tak zachowuje, bo naczytał się jakichś książek ze sztukami uwodzenia?
Taka lektura do jego podejścia coachowskiego bardzo pasuje, widać te wszystkie triki w stylu: zaskakuj ją, zawsze za nią płać, mówi nie, ale tak naprawdę tego chce, zrób tak, żeby zapamiętała każdy dzień, kupuj kwiaty, pokaż że cię stać itp itd
Taka lektura do jego podejścia coachowskiego bardzo pasuje, widać te wszystkie triki w stylu: zaskakuj ją, zawsze za nią płać, mówi nie, ale tak naprawdę tego chce, zrób tak, żeby zapamiętała każdy dzień, kupuj kwiaty, pokaż że cię stać itp itd

-senior siedzi w domu (zero bazarków, komunikacji miejskiej, zapychania miejsc w przychodniach, na poczcie itd)
-otrzymuje "ksiazke dla seniora" miedzy innymi z domowymi cwiczeniami fizycznymi z uwzglednieniem takich dla cierpiacych z powodu chorób sercowonaczyniowych
-jedzenie i wszystkie inne produkty dowożą opłacani przez państwo chętni obywatele/skazani na prace spoleczne
W ten sposob smiertelnosc by mocno spadla, gospodarka by nie ucierpiala, a pare osob tez by zarobilo na dowozeniu jedzenia, lekow itd plus w końcu mozna by bylo usiąść w komunikacji miejskiej w drodze na uczelnie/do pracy, zalatwic bez kolejki sprawy na poczcie czy w banku itd
#koronawirus
@LewCyzud: Po co państwo ma opłacać cokolwiek, skoro może - jak to zawsze robi - przerzucić koszty na kogoś innego, w tym wypadku na właścicieli sklepów, którzy ponoszą koszty (obroty spadają w godz. 10-12 nawet w tych sklepach, z których seniorzy raczej nie korzystają typu budowlane, moda młodzieżowa albo komputerowe)?
Ewentualną izolacja to miesiace.
Co z ludźmi co z rodziną mieszkają?
@graf_zero: nie ma idealnych rozwiązań. Można ograniczyć kontakt, wchodzic do pokoju babci z maseczką cokolwiek. Nawet gdyby wie tego nie stosowalo to ryzyko zachorowania takiej
Może wyszłoby w ogólnym rozrachunku taniej, ale w praktyce chcesz zamknąć w domowym więzieniu 20% populacji. Wiem, że cudzym życiem i wolnością łatwo handlować, ale spróbuj sobie wyobrazić, że przez rok nie wolno Ci wyjść z mieszkania.
@Stallion45: Niby kto się dorabia na tej pandemii?
źródło: comment_1602833093Yt7HshsNn0yQSMSzoJE5TM.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Szybkiwlot: Jak umrą to tym bardziej nie zagłosują :)