Wpis z mikrobloga

szukam słuchawek do grania i słuchania muzyki. Na chwilę obecną rozważam:

Corsair HS70 PRO
SteelSeries Arctis 1
Razer Thresher

Bezprzewodowe. Chciałbym się zamknąć w 500PLN. W sklepie przymierzałem steelSeries, wydały się całkiem wygodne.

Co polecacie? I tak, wiem, że lepiej dołożyć parę stów i kupić coś porządnego. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#pcmasterrace #sluchawki #komputery #gry #warzone #fortnite
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Co polecacie?

@lagito: kiedy lata temu dowiedziałem się że słuchawki "muzyczne" są dużo lepsze niż "gejmingowe" headsety w danej cenie (szczególnie z firm które nie zajmują się normalnie sprzętem audio) jak chodzi o jakość dźwięku - to i moje życie stało się dużo lepsze

Szczególnie dotyczy to właśnie Razera czy Corsaira. Nie są to sprzęty złe, są zwyczajnie nie warte ceny jaką wołają gdy w budżecie da się kupić "muzyczne"
  • Odpowiedz
  • 0
@Atreyu jedyne co *czasami* jest lepsze w słuchawkach gamingowych to wytrzymalosc. Jakość driverów zawsze na plus dla słuchawek muzycznych, w większości komfort również przez mniejsza wage
  • Odpowiedz
@lagito: siedzę głównie w kablowych z kilku względów (o tym zaraz), ale dopłacając 50zł masz Edifiery W860NB, za kolejne 50zł są ATH SR50BT Audio Technica (te mają też mikrofon wbudowany w muszle). Nie miałem tych konkretnych modeli, ale są powszechnie polecane w tych pieniądzach, a same sprzęty od Edifera czy Audio Technica jako producentów są bardzo dobrej jakości i nigdy się nie zawiodłem. Piszę to nawet mając jedne ATH (W1000Z)
  • Odpowiedz
@lagito Nie bierz zwykłych bezprzewodowych do grania bo nie będziesz mógł jednocześnie korzystać z mikrofonu i słuchawek. To jest taka ułomność BT. Niektóre słuchawki rozwiązują ten problem bo maja swojego dongla.
  • Odpowiedz