Wpis z mikrobloga

Polecam sobie wejść na stronę w znalezisku XD

Cyrk na kółkach.

Typek zabił dwie osoby w WISCONSIN i uciekł do ILLINOIS a Ci zdecydowali się, że wyrok w jednym stanie wystarczy i mu nie będą dowalać.

Wykop:

#bekazprawakow #neuropa #moderacjacontent @Moderacja może jakiś banik za manipulowanie tytułem?
J.....D - Polecam sobie wejść na stronę w znalezisku XD 

Cyrk na kółkach.

Typek zab...

źródło: comment_1602748067kd2ErGmu41sqD7UDu36Eul.jpg

Pobierz
  • 90
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JAI2L9LAD: Moment, chwila. Przecież widać w pewnym momencie gościa któremu b--ń została w ręce kiedy został postrzelony. Co to za przeinaczanie faktów?
  • Odpowiedz
oglądając wszystkie filmiki nie jestem go wstanie oskarżyć o nic poza nielegalnym posiadaniem broni w wieku 17 lat.

@Wujo_Stachu: dlatego też taki sprawami zajmuje się wymiar sprawiedliwości, nie eksperci z wykopu.

Generalnie główny zarzut wobec niego jest taki, że sam celowo postawił się w sytuacji, gdzie ostatecznie musiał strzelać w samoobronie do ludzi.

@lewoprawo: no i tak jest skonstruowane prawo w większości Stanów. Jeśli np. napadniesz na bank
  • Odpowiedz
Here we go odwołanie do autorytetu.

@Wujo_Stachu: żadne odwołanie od autorytetu, po prostu piszesz bzdury.

Po pierwsze, w Wiscounsin panuje "Castle Doctrine" co w skrócie oznacza, że poza swoim domem nie masz prawa użyć broni przeciw napastnikowi, który broni palnej nie posiada, chyba że wyczerpałeś wszystkie możliwości ucieczki (co musisz dowieść). Pierwszy zabity przez ziomka gość był nieuzbrojony, a Kyle najpierw przed nim uciekał a później postanowił jednak odwrócić się i go
  • Odpowiedz
Typek zabił dwie osoby w WISCONSIN i uciekł do ILLINOIS a Ci zdecydowali się, że wyrok w jednym stanie wystarczy i mu nie będą dowalać.

@JAI2L9LAD: tzn. ty chcesz żeby został dwa razy skazany za ten sam czyn, czy o co ci chodzi?
  • Odpowiedz
@Wujo_Stachu: pchał się na zamieszki z karabinem i strzelał do ludzi, tak na przykład. Sprowokował niebezpieczną sytuację. Wyobraź sobie, że widzisz gościa który kogoś zastrzelił, a następnie zaczyna z---------ć w kierunku kolejnych protestujących. Pomyślisz, że to dzielny obrońca własności prywatnej, czy raczej że kolejny Breivik, który zaraz urządzi masakrę (weź dodatkowo pod uwagę że to USA i podobnych masakr to mają tam sporo).
  • Odpowiedz
@Replica: Ziomuś ochłoń trochę, to tylko odległa sprawa z hameryki o której kontekście nic nie wiemy. Takie nastawienie jak teraz nie pomoże ci w merytorycznej ocenie sprawy.( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wujo_Stachu: ziomuś, to nie ja się podniecam każdym pierdnięciem w tej sprawie. Wyjaśniłam tylko co imho jest nie tak z gościem i co zrobił źle, bo chłopak biega tu za niemal świętego, a jest zwykłym idiotą.
  • Odpowiedz
@Wujo_Stachu: IMHO (na ile mogę ocenić sytuację na podstawie doniesień medialnych) jest winny, właśnie dlatego że sprowokował całą tę sytuację - nie musiał brać karabinu na zamieszki, a jak już strzelał, to naprawdę wianie w kierunku innych ludzi jest pomysłem wyjątkowo idiotycznym. Postronni ludzie nie wiedzą czy ich też nie zastrzeli, szczególnie jeśli nie widzieli całości pierwszego zdarzenia i nie wiedzą czy gość się bronił, czy atakował, widzą tylko typa
  • Odpowiedz
Cały problem w tym, że mówiąc wykopkowym slangiem, po c--j on się tam w ogóle w--------ł.

@lewoprawo: Tyle ze jako ze to on zostal zaatakowany to ten komentarz to czyste victim blaming. Czym sie rozni od powiedzenia molestowaej lasce ze po c--j ubrierala krotka spodniczke wychodzac na impreze?

• Odpowiedz
@empee: Gdyby taka dziewczyna chowała pod spódniczką pistolet i codziennie specjalnie spacerowała ciemnymi zaułkami, żeby w końcu ktoś ją napadł i mogła w samoobronie go zastrzelić - to niektórzy też krytykowaliby jej zachowanie.
Oczywiście miała prawo spacerować gdzie chce, ubrana w co chce, a nawet strzelać w samoobronie. Ale jednak za g---t nie ma kary śmierci, poza tym w cywilizowanym kraju od wymierzania sprawiedliwości są sądy i system karny, a
  • Odpowiedz
@lewoprawo: Jezeli nie zlamal prawa chodzac tam z bronia to dlaczego po tym jak zostal zaatakowany uznajemy wlasnie jego za winnego? Nawet jezeli to byla prowokacja, to nie zlamal prawa i, z tego co wiem, nie celowal bronia w ludzi przed atakiem - nie stwarzal zagrozenia.

Oczywiście miała prawo spacerować gdzie chce, ubrana w co chce

@lewoprawo: Czemu nie mozemy uzyc tej logiki w sprawie tego chlopaka? Bo
  • Odpowiedz
@empee: O ile mi wiadomo, to ta b--ń była nielegalna, a przynajmniej w rękach nieletniego. Poza tym prawo nie jest pozbawione dziur, ale nie nam to rozstrzygać. Amerykański sąd zadecyduje o jego winie.

Nie wiem, czemu wyjechałeś z Trumpem czy tam zarzuciłeś mi lewicowość (jestem centrystą). Ale skoro już o tym wspomniałeś, to od siebie dodam, że bawi mnie obecna fascynacja wykopków Trumpem. Nagle wszyscy zapomnieli o 447 i o
  • Odpowiedz