Wpis z mikrobloga

Pewnie niewielu z Was słyszało, ale WIELKI POLSKI STARTAPER (typek od Fotki.pl) 3 lata temu "rzucił wyzwanie InPostowi". Furgonetka box miała zawładnąć polskim rynkiem. Jak widać ludzie planują...a życie weryfikuje.

Takiego kloca właśnie spotkałem w podwarszawskim powsinie. Uszkodzony grat stoi oparty o cmentarz, fajne macie tam procedury Panie Agnieszczak. Swoją drogą, w------i go 200 metrów od inpostowego paczkomatu...

#furgontetka #furgonetkabox #biznes #inpost
awe333 - Pewnie niewielu z Was słyszało, ale WIELKI POLSKI STARTAPER (typek od Fotki....

źródło: image (35)

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@awe333:

zakup działki w ogrodach działkowych

Chodzi o te ogrody, gdzieś zazwyczaj można kupić co najwyżej prawo do dzierżawy, a nie samą działkę? No super interes ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@awe333: Plan był prosty i dobry, tylko wykonanie fatalne. Czy on sam wymyślił tę nazwę? Ja czasami mówię, że idę do "czapkomatu" czy "pączkomatu" i każdy wie, gdzie idę. A teraz powiedzmy komuś: "Idę do fantiboksa". – Gdzie, k---a?!
  • Odpowiedz
@awe333: już nie wiem który to nieudany biznes tego typa, no ale tak to już jest, jedna rzecz ci w życiu wyjdzie, bo timing miałeś dobry i skopiowałeś pomysł z zachodu (fotka.pl, choć i my sami przecież tu na kopii serwisu digg.com siedzimy xD), to do końca życia będą ciebie i twoje pomysły brali na poważnie xD.
  • Odpowiedz
@b_oski: A jak idziesz do tych paczkomatów Allegro, DPD, DHL, Orlenu czy Poczty Polskiej to też pamiętasz ich nazwy czy po prostu mówisz "idę do paczkomatu firmy X" i wiadomo o co chodzi? Dla mnie to jest oczywiste że wszystkie te maszyny to po prostu paczkomaty a nazywają się inaczej bo Inpost sobie zastrzegł nazwę. Ja dla mnie akurat nazwa to nie był żaden problem
  • Odpowiedz